MPŠV: Javni poziv za dodjelu podrške promociji i plasmanu organskih proizvoda

0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (MPŠV), na osnovu čl. 2 i 3 Uredbe o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike za 2024. godinu – promociji i plasmanu organskih proizvoda, objavljuje: Javni poziv za dodjelu podrške promociji i plasmanu organskih proizvoda

„Predmet ovog javnog poziva je podrška proizvođačima koji proizvode organske proizvode i koriste znak organske proizvodnje (logo) pri označavanju, reklamiranju i prezentaciji organskih proizvoda na tržištu i privrednim subjektima koji vrše otkup domaćih organskih proizvoda i proizvoda iz prelaznog perioda sertifikovanih u skladu sa Zakonom o organskoj proizvodnji („Službeni list CG“, broj 56/13) i iste prodaju krajnjim potrošačima.

Ovim javnim pozivom utvrđuju se uslovi, kriterijumi, način prijavljivanja za dodjelu podrške, rokovi za podnošenje zahtjeva, procedure realizacije zahtjeva i isplata podrške.

Sredstva predviđena za ovaj javni poziv iznose 60.000,00€.

Zahtjev za podršku (u daljem tekstu: zahtjev) po osnovu javnog poziva podnosi se na Obrascu 1, za prodajni period od 01. oktobra 2023. do 30. septembra 2024. godine“, saopštili su iz MPŠV.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.