Može li doći do formiranja zajedničke vojske Rusije i Belorusije?

1

Moskva danas ne vidi potrebu za formiranjem zajedničke vojske Rusije i Belorusije, rekao je ruski ambasador u Minsku Dmitrij Mezencev.

„Kada je riječ o formiranju zajedničke vojske, to je, vjerovatno, vaša lijepa fantazija, hipoteza. Danas ne vidim nikakvu potrebu za tim. Saradnja koja postoji u okviru Organizacije Dogovora o kolektivnoj bezbjednosti (ODKB) dovoljna je da se osigura nepovrjedivost naših granica“, rekao je ambasador za televiziju RBK. Kako je naglasio, saradnja između ministarstava odbrane Rusije i Belorusije „pokazuje otvorenost, spremnost za dijeljenje specijalnih informacija, održavanje godišnjih vojnih vježbi, što je danas potvrda uspješne, otvorene i važne saradnje koja ima za cilj osiguravanje odbrambene sposobnosti dvije zemlje“.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da su Rusija i Belorusija sklopile dogovor o formiranju tri centra za zajedničku obuku vojnika, od kojih će se dva nalaziti u Rusiji, a jedan u Belorusiji.

1 Comment
  1. LipaLipa komentariše

    … sto posto ce brzo, zajednicka bojska, … Bjelorusije i Rusije, pa sve je to, … obako i onako, bijla iili (Ukraj)ina, Rusija, bila i bice, … u diplomatiji, kad kaze, nece, sigurno ce biti suprotno, oce. … aj’ zdravo, …

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.