Moskva: Uoči izbora crnogorska vlast opet igra na antirusku kartu

3

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije izrazilo je zabrinutost zbog sve jače rusofobije uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. Kako dodaju u Ministarstvu, visoki crnogorski zvaničnici ponovo „energično“ igraju na antirusku kartu.

„Ozbiljno smo zabrinuti zbog situacije u Crnoj Gori uoči izbora za parlament 30. avgusta. Visoki zvaničnici zbog svojih političkih i izbornih interesa koriste čitav konfrontacioni arsenal i svesno jačaju napetost. Pri tome se ne zadržavaju na tome da napadaju svoje konkurente u zemlji, već ponovo agresivno igraju na antirusku kartu“, ističe se u saopštenju Ministarstva.

U saopštenju se navodi da Moskvu unapred bez dokaza optužuju da želi da utiče na sukob crnogorskih vlasti i Srpske pravoslavne crkve,za mešanje u izborni proces stavljajući se na stranu antivladinih snaga, pripisuju joj realizaciju „imperijalističkih ciljeva“na Balkanu.

„Sve su češće aluzije na ponavljanje scenarija iz 2016. godine kada je u Crnoj Gori podignuta histerija na temu ‘pokušaja državnog prevrata’ iza čega su navodno stajali neki ‘ruski agenti’ “, dodaju u Ministarstvu.

Ističe se da je aktuelnom crnogorskom rukovodstvu „prešlo u naviku da svaku put uoči važnih društveno-političkih događaja podstiču rusofobna raspoloženja, kategorički predstavljajući Rusiju kao neprijatelja na kojeg se, ako zatreba, sve može svaliti – u duhu zapadnih korporativnih smernica “, ističu u Moskvi.

Takav sebičan odnos prema bilateralnim odnosima dve zemlje, koji i bez toga nisu na najvišem nivou, u oštroj je suprotnosti sa signalima koji povremeno dolaze iz Podgorice o zainteresovanosti za normalizaciju odnosa.

„Za sada vidimo da se akumuliraju negativne stvari, stvara se neprijateljska atmosfera oko Rusa koji posećuju Crnu Goru i koje su vlasti te zemlje odnedavno ponovo počeli aktivno da pozivaju u svoja letovališta “, navodi se u saopštenju.

3 Comments
 1. Traktorist komentariše

  Jadni rusi nevini😂😂

 2. Kontra revolucija komentariše

  Kad nemaju ideje, budale okrenu istu plocu !.
  Misle DPS idioti da ce narod ponovo da nasedne na te njihove stalne drzavne protivnike !.
  A ne primecuju da je narod njih kao drzavnog protivnika locirao !!!.
  DPS fukare, nece vam Rusi i Srbija suditi, narod ce sutra da vam presudi !!!.
  Tik,tak,tik,tak !!!.

 3. Traktorist komentariše

  Jesu se uzjebale pobegulje, k toru škevrijo😂😂

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.