Moskva: Američke sankcije protiv ruskog broda – ignorisanje slobodne trgovine

0

Najnovije američke sankcije protiv broda koji polaže cijevi za gasovod „Severni tok 2“ predstavljaju otvoreno ignorisanje normi poštene konkurencije, poručuju u Moskvi.

„Poražava uporno insistiranje američkih vlasti da po bilo koju cijenu spreče završetak tog projekta“, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Neprijateljski potezi prema učesnicima u izgradnji gasovoda, a upravo se tako mogu okarakterisati, potvrđuju da se SAD vode sopstvenim energetskim interesima da po svaku cijenu u Evropi budu „legitimni“, kako oni smatraju, dostavljač energenata, ne osjećajući nikakvu nelagodnost niti zbunjenost zbog poteza koje preduzimaju – a to je otvoreno ignorisanje normi poštene konkurencije i slobodne trgovine, rekla je ona.

Zaharova je istakla da protivpravne mjere ograničenja nisu uticale i neće uticati na principijelni stav Rusije na međunarodnom planu.

„Jednostrane sankcije SAD ne odgovaraju interesima naših naroda i samo produbljuju ionako složene bilateralne odnose“, rekla je Zaharova.

Podsjetimo, Sjedinjene Američke Države su pre dva dana uvele sankcije brodu “Fortuna” koji učestvuje u izgradnji gasovoda „Sjeverni tok 2“, kao i vlasniku broda, kompaniji „KVT-RUS“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.