Morsko dobro: Luka Budva vraćena građanima, besplatni vezovi za ribare

0

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore garantuje rekonstrukciju i besplatne vezove za ribare. Iz tog javnog preduzeća pozdravili su odluku Vlade Crne Gore da Luka Budva bude vraćena u ruke građanima Crne Gore.

“Od sada, Luka Budva je pod upravom Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore. Time smo još jednom ispunili naše obećanje dato 2021. godine – vraćanje državnih resursa u državnu nadležnost i za dobro građana Crne Gore. Nakon trajektne linije Kamenari – Lepetane i plaže Vektra Boke, Luka Budva je konačno vraćena onima kojima pripada – građanima Crne Gore”, ističu u tom preduzeću.

vlada odluka
foto: Morsko dobro
vlada odluka
foto: Morsko dobro

Dodali su da, bez obzira na „negativnu medijsku kampanju, pokušaje diskreditacije svim dostupnim sredstvima, lažima i obmanama tajkuna, bivšeg korumpiranog i kriminalnog režima“, odlučno rješavaju „nagomilane decenijske probleme.“

“Nudimo konkretne rezultate građanima. Dok su drugi sumnjali i optuživali, mismo radili i težili ka jednom cilju. Pokazali smo jedinstvo i odlučnost u vraćanju resursa koji su bili otuđeni od strane DPS tajkuna i bliskih saradnika MilaĐukanovića. Naša stabilnost u Javnom preduzeću i odlučnost u donošenju odluka zarad interesa građana omogućila je ispravljanje svih nepravdi. Naša nepokolebljivost je evidentna, a epilog je jasan – državna bogatstva su konačno, nakon decenija zloupotreba, ponovo u vlasništvu države i svih njenih građana.Napredak lokalne zajednice i poslovni razvoj Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i više je nego očigledan. Očekujemo da profit Javnog preduzeća bude višestruko uvećan, kao što je to bio slučaj nakon preuzimanja trajektne linije”, navode iz Morskog dobra.

Slijedi, kako najavljuju, temeljna rekonstrukcija i modernizacija Luke Budva u skladu sa najvišim svjetskim standardima.

“Što će targetirati Budvu kao središte modernog crnogorskog turizma. Sve to će pratiti otvaranje graničnog prelaza u saradnji sa nadležnim državnim organima. Povećaćemo pomorski i turistički promet. Otvorićemo nova radna mjesta za sve marljive ljude koji žele da doprinesu da Luka Budva, umjesto dosadašnje nefunkcionalnosti i ružne slike koja je kružila svijetom, postane ponos Budve. Građani Budve i ribari sa urednim dozvolama, dobijenim od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivede imaće besplatne vezove za svoje barke, kao i unaprijed definisane uslove korišćenja usluga Luke Budva.Reorganizovaćemo Luku Budva u najkraćem mogućem roku, a građani će još jednom moći da se uvjere da ispunjavamo data obećanja i realizujemo zacrtane planove”, navode iz Morskog dobra.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.