Montenegro Airlines: U prvom kvartalu prevezeno 84 hiljade putnika

0

Montenegro Airlines (MA) je u prvom kvartalu prevezao 84 hiljade putnika u sve tri kategorije saobraćaja – redovnom, čarter i kod šer, a prema trenutnom stanju bukinga pozitivni trend poslovanja nastaviće se u narednom periodu, saopštili su njegovi predstavnici.
Iz MA su agenciji Mina-business kazali da je taj rezultat ostvaren sa 1,18 hiljada letova u redovnom i čarter saobraćaju.
“Pozitivni trend poslovanja kompanije iz prošle godine nastavljen je i u prvom kvartalu ove. Ostvaruje se zahtjevan biznis plan, a kompanija će tokom ljetnje sezone letjeti ka 30 destinacija u 15 država i u periodu od 1. juna do kraja septembra prevesti oko 360 hiljada putnika“, kazali su iz MA.
Rezultati koje postiže MA, kako su ocijenili, govore u prilog tome da je nacionalna avio-kompanija bila i ostala jedan od stubova turističke privrede.
„Kompanija će kao i do sada, kontinuirano i posvećeno raditi na unaprijeđenju avio-dostupnosti Crne Gore, dovođenju što više stranih gostiju, a sve u skladu sa potrebama turističke privrede.
Poslovni prihodi kompanije su u prošoj godini iznosili 67,5 miliona eura, i povećani su tri odsto u odnosu na 2016, dok su rashodi smanjeni pet odsto i iznosili su 71,7 miliona eura.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.