Monstat četvrti put poziva IT kompanije da se prijave na tender: Iznos za softver za kontrolu podataka povećan na 30.249 evra

0

Uprava za statistiku (Monstat) objavila je danas četvrti tender za nabavku softvera, koji će građani koristiti za kontrolu podataka o etničko – kulturološkim karakteristikama iz popisa stanovništva, domaćinstava i stanova.

Kako su naveli u saopštenju, s obzirom na dosadašnju nezainteresovanost za postupak, Monstat je odlučio da poveća vrijednost tendera da bi dodatno motivisao kompanije da se prijave.

Prethodni tender, kažu, nije uspio jer nije dostavljena nijedna ponuda, na drugom je bila jedna ali je odbijena zbog neispravne dokumentacije, a na prvom pozivu nije bilo zainteresovanih.

U cilju uspješnog realizovanja aktuelnog poziva, Uprava za statistiku je povećala vrijednost javne nabavke na iznos od 24.999 eura bez poreza na dodatu vrijednost, odnosno 30.249 evra, sa PDV-om.

Dosadašnji iznos je bio 20.000 evra sa PDV-om, odnosno 16.529 eura bez PDV-a.

„Vjerujemo da će se IT kompanije, svjesne značaja izrade softvera, prijaviti na tender i time doprinijeti kvalitetnom i pravovremenom objavljivanju rezultata popisa. Rok za dostavljanje ponuda je 8. jul ove godine“, navode iz Monstata.

Kažu da tenderska procedura predstavlja u ovom slučaju postupak jednostavne nabavke usluga – zahtjev za dostavljanje ponuda koji se objavljuje na Elektronskom sistemu javnih nabavki (ESJN).

„Softverom će se građanima obezbijediti zakonom definisano pravo da provjere vjerodostojnost svojih podataka o etničko – kulturološkim karakteristikama“, ističu u saopštenju.

O daljem postupku tendera i ostalim povezanim informacijama, Uprava za statistiku će, kažu, blagovremeno obavještavati javnost.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.