Momir Bulatović: Malobrojni Montenegrini svoje crnogorstvo dokazivali pljuvanjem i vrijeđanjem igrača i rukovodilaca Zvezde!

2

Bivši predsjednik Crne Gore i savezne vlade SRJ Momir Bulatović ocijenio je, osvrćući se na dešavanja sa košarkaških utakmica Budućnosti i Zvezde, da običnog čovjeka treba da bude stid kad vidi kako prokulja neka mržnja iz ljudi.

“U Crnoj Gori ne smiju da se puste karte u slobodnoj prodaji jer bi pola posjetilaca u “Morači” navijalo za Crvenu Zvezdu. Javnost je mogla da vidi da su one dvije noći u halu mogli da uđu samo malobrojni Montenegrini, oni koji su došli da bi svoje crnogorstvo dokazivali vrijeđanjem, pljuvanjem i napadom na igrače i delegaciju Zvezde”, kazao je Bulatović.

Kaže i da je i dalje uspijeh za svakog Crnogorca da dođe u Beograd, da ga neko vidi ili da ga neko nešto pita.

Ističe i da Crnogorci stvarno treba da se diče sami sa sobom, ali da imaju krizu identiteta.

“Ćirilice u Crnoj Gori skoro i da nema, osim na grobljima, tamo ona preovladava, što je dokaz da se ne može izbrisati istorija i pred pokušaja prekrajanja istorije”, navodi on.

Bulatović dodaje da udaljenost između Srbije i Crne Gore može biti samo privremena.

“Pokušao sam da naučim himnu Crne Gore ali je još uvijek nijesam naučio. Priznajem da mi ne idu oni stihovi Sekule Drljevića, priznaje Bulatović i dodaje:

“Od kada je Crna Gora krenula sa antiruskom pričom, najviše turista u Crnu Goru dolazi iz Rusije. Isto tako, najviše je Srba i pored antisrpske politike koju vodi režim. To je najveća negacija politike Crne Gore, niko ih ne shvata ozbiljno”, poručio je on.

2 Comments
  1. real komentariše

    a ne laprdaj obraza ti ni ga ti nemas

  2. Goran komentariše

    Dali malo para Vucko i Milo ovom notornom alkoholicaru da dize tenzije da pomjeri teziste sa protesta.On je unistio Crnu Goru devedesetih preuzimamjem do tada postovane funkcije presjednika.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.