Molde tvrd orah: Blijedi Partizan stigao do zlatne pobjede

Molde tvrd orah: Blijedi Partizan stigao do zlatne pobjede

PARTIZAN – MOLDE 2:1 (1:1)
(Suma 45, Tošić 84 – Boli 43)

Kakav hod po ivici i kakav uzdah olakšanja na kraju! Partizan je gubio, Partizan nije igrao dobro, bar ne dovoljno dobro, ni nalik onom izdanju protiv Malatije, ali Partizan je preokrenuo i dobio meč. Na revanš u Norvešku ide sa golom prednosti, koji ništa ne garantuje, ali kada se pogleda tok utakmice djeluje kao da je od zlata satkan.

Asistencijom i golom u 84. minutu Zoran Tošić donio je trijumf crno-belima. Biće rata na sjeveru, ali sa pogotkom prednosti, lakše se diše – 2:1 (1:1).

Sve je bilo drugačije nego prije dvije nedelje. I igra Partizana i atmosfera na tribinama, gdje su djeca umjesto navijačkih armija davala štimung, rival koji se pokazao daleko čvršćim od Malatije, pa samim tim na koncu i rezultat. Bilo je to dosta slabije izdanje crno-belih nego protiv Turaka, ali ako nešto zaista vredi pohvaliti onda je to voljni momenat i karakter igrača Sava Miloševića. Neki raniji Partizan teško da bi od 0:1 kod kuće došao do pobjede. Ovaj tim je i to uspeo.

Tih poslednjih 15 minuta, kada je Partizan napao punom snagom, a odbrana Moldea se našla na velikim iskušenjima, ostavlja pitanje zašto crno-beli tako nisu ranije krenuli hrabrije i odlučnije. A, možda odgovor leži i u ulasku u igru Bibrasa Natha, koji je kao čarolijom odjednom povezao redove tima, poslao tri-četiri odlične lopte i ubacio Parni valjak u četvrtu brzinu.

Biće tvrdo u revanšu, još jedna šahovska partija na fudbalskom terenu, ali sa tom promjenom da Molde sada mora u napad. Samo što će i Partizan tamo morati bolje, mnogo bolje nego na Topčiderskom brdu.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *