Mogu li Poljaci posle četiri decenije savladati Lale?

0

Sudar dva stila fudbala danas od 15 časova gledaćemo u Hamburgu u prvom meču D grupe na Evropskom prvenstvu. Uvijek napadački naoštrena Holandija i Poljska, sa igrom na rezultat i što je za Orlove veliki minus, najvjerovatnije bez Roberta Levandovskog.

Poljaci su postavljeni za nominalne domaćine, pa ćemo prvo o njihovim problemima, o kojima smo pisali prethodnih dana. Pored Levandovskog, Poljska će na Lale i bez Karola Šviderskog i Arkadijuša Milika.

Nisu povrede jedini problem za Orlove. Igra nakon Svjetskog prvenstva nije na zavidnom nivou. Kroz baraž Lige nacija su se Leva i drugovi „provukli“ na kontinentalnu smotru. U kvalifikacijama su završili kao treći u ne baš jakoj grupi, daleko iza Albanije i Češke, a samo bod ispred slabašne Moldavije. U odlučujućem meču baraža izbacili su tek nakon penala Vels.

Poljaci uglavnom za loše rezultate krivce pronalaze u trenerima. U poslednje četiri godine promijenili su četiri selektora. Od Paula Souze, 2021. godine, preko Česlava Mihneviča, 2022. i Fernanda Santoša, koga je usred kvalifikacija zamijenio sadašnji strateg Mihal Probež.

Znamo sve o Holandiji i koliko su jaki, ali se ne plašimo. Pripremili smo djelove iz 20 njihovih utakmica, svaki naš igrač to ima na tabletu i može pogledati u svakom momentu. Što se tiče Levandovskog, njegov oporavik ide u pravom smjeru i mislim da će biti u sastavu za meč sa Austrijom“, kazao je Probež.

Selektor Holandije, Ronald Kuman, takođe je imao problema sa povredama, odnosno sa otkazima igrača. Frenki de Jong je „otpao“ četiri dana prije početka šampionata, a Teun Kopmejners tri dana pred start prvenstva. Kuman je naknadno pozvao Džošuu Zirkzea iz Bolonje i Iana Matsena iz Dortmunda.

Svaki rival na Evropskom prvenstvu je težak. Poljaci nisu možda na nivou Francuza, koji nas čekaju u drugom kolu. Međutim, dobro su organizovana ekipa, pogotovo u odbrani, fizički su izuzetno spremni i gotovo u svakoj generaciji imaju par talentovanih veznih fudbalera. Ne smijemo ući u meč kao da smo već upisali tri boda, moramo pokazati oštrinu“, rekao je Kuman.

Holanđani imaju tradiciju na svojoj strani. Nisu poraženi u poslednjih 12 utakmica sa Poljacima (sedam pobjeda i pet remija). Orlovi su poslednji put savladali Paklenu pomorandžu u maju 1979. godine!

Od 19 međusobnih utamica Holandija je dobila devet, Poljaci tri uz sedam remija.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA

http://

Standings provided by Sofascore

(lobsport.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.