17. 10. 2018. - 10:14

FLEŠ

Mladost uzela bod: Nikad gori Partizan tone sve dublje

Ode Đuka – ostade muka. Daleko od toga da je publici u Humskoj do rimovanja, prije će biti da se od briga preznojava. Kako publika, tako rukovodioci, zajedno sa njima i novi trener Zoran Mirković. Iz lože na zapadnoj strani stadiona kao na dlanu mogao je da vidi ono što je bilo jasno još od početka sezone, da je tim koji je do četvrtka vodio Miroslav Đukić u ozbiljnoj krizi igre i da će mu za napredak biti potrebno daleko više od šok-terapije izazvane rokadom na klupi.
Mladost iz Lučana je odoljela na Topčiderskom brdu (0:0) i poslije trećeg superligaškog kola ostavila crno-bele samo na četiri boda. Već pet manje od lidera Crvene zvezde, uz utisak da branilac Kupa Srbije ima prečih problema od juranjave za trofejima. Na primjer, da napravi igru. Nema je. Što je najgore, ne nazire se. Ni u tragovima. Kako reče sam Bata na promociji “nema ko da preuzme odgovornost”. Pred oko 5.000 ljudi poviše Autokomande možda je u tome donekle uspio povratnik Milan Smiljanić, međutim, zadovoljavajuća partija jednog igrača premalo je da bi se ostatak tima sakrio iza njega, pošto su svi ostali bili nepodnošljivo loši.
O igri Partizan najbolje svjedočanstvo su brojevi. Iako oni u fudbalu ne moraju uvek da igraju bitnu ulogu, podatak da je domaćin prvi put šutnuo u okvir gola tek u 67. minutu – Ognjen Ožegović čim je kročio na teren – pokazuje svu besmisao ekipe, a to što je u 270 minuta superligaškog fudbala dala samo jedan jedini gol – takođe Ožegović, prošle sedmice u Surdulici – da kuburi sa efikasnošću. Još kad se tome doda ultradefanzivan protivnik, nije ni čudo što je Mladost prvi put u istoriji odoljela u Beogradu. Posle 11 vezanih poraza i gol-razlike 2:37 upisala je premijerni bod na stadionu na kome bi ekipe slične njoj, za vrijeme igračke karijere Zorana Mirkovića, primile dva-tri komada već u prvom poluvremenu.
(mozzartsport.com)

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *