Mlađi osnovci ponovo u klupama, stariji online

0

Najmađi osnovci od prvog do četvrtog razreda ipak naredne nedelje idu u školu, odlučeno je na sastanku medicinskog dela Kriznog štaba i premijerke Ane Brnabić.

Medicinski dio Kriznog štaba nakon argumenata „političkog djela“ revidirao je svoj tvrdi stav da mlađi osnovci od ponedjeljka pohađaju nastavu onlajn. Zahtev da se mjere ne odnose na najmlađe đake podnijeli su premijerka Ana Brnabić i ministar prosvete Branko Ružić. Mere Štaba za osnovce od petog do osmog i srednje škole ostaju i dalje na snazi – oni nastavu pohađaju onlajn, objavio je „Blic“.

Lokalni krizni štabovi imaju mogućnost da u sredinama gdje broj zaraženih eksponencijalno raste predloži da sve škole pređu na onlajn nastavu, preneo je Tanjug.

Na poslednjoj sjednici Štaba u punom sastavu početkom nedjelje, zahtjev medicinskog djela je bio da svi đaci pređu na onlajn nastavu. Doktori su, predlažući set mjera koji je sada na snazi, a to je zaključavanje do nedelje, zahtjevali da i najmlađi osnovci već ove nedjelje ne idu u školu.

„Politički“ dio Štaba bio je protiv, a potom i zahtjevao da se prelazak na onlajn makar odloži za narednu nedjelju jer roditelji moraju da se pripreme ko će čuvati decu.

Međutim, premijerka Ana Brnabić i ministar prosvete Branko Ružić razgovarali su juče i sagledali sve probleme koje povlači ovakva mjera. Odlučili su da se od medicinskog djela Štaba zatraži da se „zaključavanje“ ne odnosi na đake od prvog do četvrtog jer ne samo što su isuviše mali da bi ostajali sami kod kuće, već je učenje od kuće za veći dio porodica nepremostiv problem.

Tokom prošlogodišnjeg karantina i najmlađi đaci su nastavu pohađali onlajn, ali tada je Vlada donela odluku da jedan roditelj uz potvrdu poslodavcu ostaje kod kuće. Eventualno ponovno donošenje ovakve odluke bilo bi ne samo kompikovano već bi vratilo Srbiju unazad.

Izvor: Sputnjik

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.