18. 10. 2018. - 16:33

FLEŠ

Mladi košarkaši iz Podgorice u Madridu: Divili se idolima, sanjaju njihove karijere

Crnogorski košarkaški reprezentativac i član šampiona Evrolige, madridskog Reala, Dino Radončić, ugostio je sredinom maja grupu dječaka, rođenih 2003. i 2004. godine, iz podgoričkih škola, pojačanih 10-godišnjim Reljom Rajkovićem.
Ekspedicija sastavljena od 11 mladih košarkaša, boravila je, u organizaciji Dinovog oca Damira, 4 dana u glavnom gradu Španije, gdje je odigrala prijateljske mečeve protiv Reala, Estudijantesa i Tarahona.
Luka Dončić i Danilo I. Ivanović
Rezultat je, naravno, bio potpuno u drugom planu, a poenta puta bila je da se djeci omogući da upoznaju neke od najboljih evropskih košarkaša i budućih NBA zvijezda poput Luke Dončića, Džejsija Kerola, ali i Dina pred kojim je blistava budućnost, druže se i uporede sa svojim vršnjacima iz španskih klubova.
Tokom ovog nezaboravnog iskustva mladići iz naše zemlje dobili su priliku da uživo gledaju seniorski tim šampiona Evrope protiv Betisa, uđu u svlačionice i rukuju se sa svojim idolima, obiđu stadion trostrukog uzastopnog osvajača Lige šampiona, ‘Santiago Bernabeu’, ali i muzeje i ostale kulturno-umjetničke i turističke znamenitosti Madrida.
Damir i Dino, koji često organizuju slične ture za djecu sa naših prostora, ovog puta su domaćinski dočekali Nikolu Kavarića, Danila Ivanovića, Nikolu Dimića, Matiju Dragojevića, Đorđa Parovića, Vasilija Sekulovića, Pavla Đerića, Vasilija Tomovića, Relju Mrvaljevića, Đorđa Krgovića i malog virtuoza Relju, koji se protiv Reala čak upisao u listu strijelaca, što, vjerujemo, nikada neće zaboraviti!
(kosarka.me)

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *