Mladen Bojanić svjedoči o malverzacijama na izborima

0

Predsjednički kandidat dijela opozicije na izborima 2018. Mladen Bojanić svjedočiće danas u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u krivičnom predmetu protiv bivšeg predsjednika Državne izborne komisije (DIK) Budimira Šaranovića, zbog sumnji da je počinio krivično djelo – nesavjestan rad u službi.

Šaranović i članovi DIK-a Nataša Pešić, Aleksandar Jovićević i Mersudin Dautović su pod istragom zbog sjednice na kojoj su proglašeni rezultati predsjedničkih izbora, a na kojoj nije bilo kvoruma za odlučivanje.

Osnovno tužilaštvo u Podgorici formiralo je, kako je “Vijestima” saopšteno u januaru, krivični predmet protiv Šaranovića i tri člana komisije.

Prema najnovijim informacijama iz ODT-a, krivičnim predmetom koji je u fazi izviđaja obuhvaćeno je šest stalnih članova DIK-a.

“Obavještavamo vas da je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici u toku izviđaj protiv šest stalnih članova DIK-a zbog krivičnog djela nesavjestan rad u službi”, saopštila je “Vijestima” portparolka ODT-a, državna tužiteljka Milica Mandić.

Bojanić je krajem aprila 2018. podnio prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu, u kojoj je predložio da “zaustave Šaranovića i njegovih pet saučesnika u izvršenju krivičnog djela”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.