Mlade košarkašice Crne Gore počele pripreme za Evropsko prvenstvo

0

Mlada ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Podgorici, čime je zvanično počela pripreme za prvenstvo Evrope, koje se održava u Litvaniji od 6. do 14.jula.

Selektor Vladan Radović pozvao je 14 igračica, a kompletne pripreme odradiće u Podgorici, dok će 4. jula otputovati za Litvaniju.

Na spisku selektora Radovića je 10 igračica iz crnogorskih klubova i to: Marija Baošić, Milena Bigović, Jelena Bulajić i Jovana Savković (Budućnost), Hajdana ŠćepanovićAtina RadevićLana VukčevićKristina Vučinić i Jovana Milošević (Podgorica), Ljube Andrić (Primorje), a osim njih pozvane su Sanja Akšam iz Crvene zvezde, te tri igračice koje su zbog školovanja bile u Sjedinjenim Američkim Državama. To su Bojana RadnjićNikolina Vukčević Marija Marinković.

Očekuje nas izazovno i zahtjevno ljeto. Imamo ekipu koja je jedna od najmlađih, ako ne i najmlađa na prvenstvu, jer imamo tri igračice 2007. godište. Nemamo previše igračica na spisku, jer ovog ljeta imamo tri prijavljene selekcije i sve to je uticalo na ovaj spisak“, kazao je selektor Crne Gore Vladan Radović.

Mlada reprezentacija Crne Gore dominantno je osvojila B prvenstvo Evrope, dok je prošle godine ispunila primarni cilj i izborila opstanak u A diviziji. Zbog toga će i ovog ljeta naše mlade košarkašice biti dio elite, ali je čeka teška misija na putu da se sačuva elitni rang.

Najvažnije je da sve djevojke budu zdrave, da odrade dobre pripreme u lijepoj atmosferi i da pokušamo da izborimo opstanak u A diviziji, jer je to u ovom momentu prioritet“, dodao je Radović.

Mlada reprezentacija ima šest zakaznih provjera – po dva meča sa Bugarskom, Srbijom i Turskom.

Uspjeli smo da dogovorimo šest provjera i po mom mišljenju odabrali smo dobre protivnike, a tih šest mečeva biće sasvim dovoljno da spremno dočekamo predstojeći šampionat i provjerimo svoje mogućnosti. Protiv Bugarske igramo 16. i 17.juna u Podgorici, 20. i 21. juna igramo protiv Srbije u gostima dva meča, a zatim gostujemo Turskoj, gdje ćemo igrati 29. i 30. juna“, predočio je plan Radović.

Crna Gora je u grupi B, gdje su još Portugal, Španija i Švedska, nakon čega će se naša reprezentacija ukrstiti sa timovima iz A grupe, gdje su Letonija, Francuska, Slovenija i domaća selekcija Litvanija, a premijerni meč Crvene igraju 6. jula protiv Španije.

Jako zahtjevna grupa, ali i sa veoma teškim ukrštanjem. Za mene kao selektora najvažnije je da one tokom priprema i prvenstva pokažu dobar odnos, dobro ponašanje i naravno napredak“, objasnio je Radović.

U stručnom štabu Radovića su treneri Radule RaspopovićPavle KalezićJovana Pašić i fizioterapeut Jasmin Drešević.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ + 1000 besplatnih spinova + 100% bonusa na prvu uplatu, BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.