Mješovita komisija između Crne Gore i Svete Stolice podsticaj za dalje jačanje međuvjerskog dijaloga

0

Šesta sjednice Mješovite komisije za implementaciju Temeljnog ugovora između Crne Gore i Svete Stolice, kojoj su predsjedavali ministar spoljnih poslova Filip Ivanović i sekretar za odnose sa državama i međunarodnim organizacijama Svete Stolice monsinjor Pol Ričard Galager, održana je danas u Podgorici.

U skladu sa Temeljnim ugovorom, Mješovita komisija ustanovljena je u februaru 2014. godine, s ciljem razmatranja pitanja od zajedničkog interesa koja proističu iz Ugovora, a koja zahtijevaju nova ili dodatna rješenja.

“Ivanović je kazao da rad Mješovite komisije i implementacija Temeljnog ugovora dodatno doprinose afirmaciji i jačanju odnosa Crne Gore i Svete Stolice, te predsatvljaju podsticaj za dalje jačanje međuvjerskog dijaloga u našoj zemlji”, saopšteno je iz Ivanovićevog resora.

Monsinjor Galager je istakao da su implementacija Ugovora, kao i nastavak rada Mješovite komisije dokaz obostrane posvećenosti, kao i sadržajne i konstruktivne saradnje Svete Stolice i Crne Gore.

Do sada je održano pet sastanaka Mješovite komisije, tokom kojih su, osim tema vezanih za sprovođenje Temeljnog ugovora, razmatrana i druga pitanja iz domena bilateralnih odnosa Crne Gore i Svete Stolice.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.