Mitrović pred Sloveniju: Imaju mane i pokušaćemo da ih iskoristimo

0

Najbolji strijelac srpske fudbalske reprerzentacije Aleksandar Mitrović obratio se novinarima uoči sjutrašnje utakmice sa Slovenijom.

“Timska igra, mislim da su protiv Danaca pokazali dva različitita poluvremena gdje su bili defanzivniji u prvom, onda ofanzivniji u drugom. Imaju pojedinačni kvalitet, mislim da nema iznenađenja, igrali smo Ligu nacija dva puta, znamo sve o njima i oni o nama. Mislim da neće biti tu nekih iznenađenja, ta timska igra je najveća vrlina, najveći kvalitet“, poručio je Mitrović.

Slovenci ga se najviše plaše, dao im je dva gola u Ligi nacija.

“Ja se nadam, dva puta smo igrali sa njima, bili smo bolja ekipa, pobijedili smo 4:1, pa 2:2. Bili smo bolji u toj drugoj utakmici, dominirali, ali sad su drugačije okolnosti i sigurno da ćemo ući drugačije u utakmicu, a ja se nadam da ću nastaviti taj niz. Bilo bi lijepo da dam gol i dobijemo utakmicu, ali i da ne dam gol, a da dobijemo, bilo bi prelijepo“, rekao je Mitrović.

Gdje su slabe tačke Slovenaca?

“Pa dobro, ne bih rekao šta su slabe tačke, možemo pričati posle meča. Ali, svaka ekipa ima vrline i mane, vrline ćemo pokušati da oduzmemo, a mane da iskoristimo. Tako da, generalno kao što sam rekao, ne mora tu mnogo šta da se krije u današnjem fudbalu se sve zna ko igra, šta igra, uz analize se sve zna. Znamo sve. Imaju mane i pokušaćemo da iskoristimo“, rekao je Mitrović.

Da li je bio nervozan jer ga je selektor zamijenio protiv Engleske već posle 60 minuta igre?

“Recite mi igrača koji ne voli da bude na terenu pogotovo na Evropskom prvenstvu i kad je bitno, za to se živi. Selektor je tu, donosi odluke, kad ste igrač gledate sve iz svog ugla, jako je jednostavno. Ali kad se stavite u poziciju selektora, morate gledati na više strana. Ja sam bio nervozan, sio sam na klupu, ohladio glavu i nastavio da bodrim ekipu. Dosta faktora, to su neke stvari, kad si igrač, želiš da budeš na terenu i da budeš akter“ , rekao je on i dodao:

„A Dušan i ja imamo jako dobru komunikaciju, igramo zajedno, možemo igrati i zatvorenih očiju, razumijemo se, pokazali smo u prethodnih par godina, mnoge stvari olakšavaju meni, Vlahoviću i saigračima. Ali opet, mi smo tu da izvršimo zadartke koje selektor postavi. Tim je ispred svakog pojedinca, billo je i biće tako, to je to. Možda je to u nekoj drugoj taktici. Stadion Bajern Minhena, za to se živi, utakmice koje pišu istoriju i kojih nećeš igrati mnogo, ko god bude istrčao, daće maksimum i preko toga“, objasnio je Mitrović.

(Sportske net)

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.