Mitrović: Olako se odričemo iskusnih igrača

0

Srbija se olako odriče iskusnih fudbalera i stalno se priča o podmlađivanju reprezentacije, što nije dobro , istakao je napadač Fulama i srpske reprezentacije Aleksandar Mitrović za Sputnjik.

Mitrović je emotivno doživio povlačenje Luke Milivojevića iz reprezentacije i pokušao je da utiče na promjenu njegove odluke.

-Dosta smo pričali, nagovarao sam ga da razmisli, da odloži… Nije vrijedelo. On radi ono što misli da je najbolje za njega, moje je da poštujem. Bilo je tu više razloga, Luka mi je prijatelj, gledam ga kao brata i sve to doživljavam izuzetno emotivno. Između dvije vatre sam. Luka – reprezentacija. Sigurno da je bilo neke nepravde prema njemu. Najviše me boli što se Srbija olako odriče tako iskusnih igrača. Mislim da kod nas pogrešno gledaju, neko je mator kada ima 28, 29 ili 30 godina. A potpisujem da su to igrači u najboljim godinama. Od 28. do 33. godine, igrači imaju iskustvo i kvalitet, mogu mnogo toga da urade- izjavio je Mitrović.

Najbolji strijelac reprezentacije Srbije nestrpljivo čeka početak kvalifikacija za SP u Kataru sa novim selektorom, za koga ima samo riječi hvale.

-Piksi je legenda, jedno od naših najvećih imena, ako ne i najveće svih vremena. Bliži se prvo okupljanje, svi jedva čekamo da krenemo zajedno u nove kvalifikacije. Jedino što je otežavajuća okolnost jeste što će imati bukvalno dva-tri dana da pripremi utakmicu, ali nije nam prvi put. Najvažnije je da se upoznamo svi sa novim selektorom i da se okrenemo Ircima i Portugalcima, kao i Azerbejdžanu. Ta tri meča mogla bi da budu presudna ko ide dalje- kazao je Mitrović.

Mitrović je takođe žao što je bivši selektor Ljubiša Tumbaković smijenjen nakon neuspjeha u duelu sa Škotskom.

-Žao mi je što je Ljubiša Tumbaković smenjen, ali to je selektorski posao. Imao sam dobru komunikaciju sa njim, znamo se još iz Partizana. I dalje smo u kontaktu. To je život, to je fudbal, šta da se radi… Idemo dalje sa novim selektorom. Što se mene tiče – toliko golova, prelepih trenutaka i svega, a pao sam kada je bilo najpotrebnije. Spremate se da budete junak, da date gol kada je najvažnije, a dogodi se suprotno. Bog nekada ima druge planove za vas. Novi period će me ojačati. Otresao sam prašinu, vreme je da se krene dalje. Ponavljam, ostaće taj gorak ukus i to iskustvo za cio život- rekao je centarfor Fulama.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.