Mitropoliti na Cetinju uvijek su se morali više braniti od “zla domaćega” nego od spoljašnjih opasnosti

0

Patrijarh Irinej zna da su se mitropoliti na Cetinju uvijek morali više braniti od “zla domaćega” nego od spoljašnjih opasnosti. Njegova svetost patrijarh srpski Irinej vrlo precizno detektuje stanje u Crnoj Gori, ocijenili su iz Nove srpske demokratije.

“Kao što je svaki lijek gorak tako mnogima u Crnoj Gori nije prijatno kada čuju istinu koju izgovara patrijarh. Patrijarh je opisujući Mila Đukanovića iskoristio narodnu izreku o poturicama i Turcima, kao nataloženo vjekovno iskustvo našeg naroda, koje nam govori o tome da oni koji pristanu da služe neprijatelje svoga naroda za taj narod budu gori od tih neprijatelja. Odnos Mila Đukanovića prema narodu Crne Gore upravo to pokazuje a njegova svetost kao i svako ko nosi odgovornost za budućnost SPC to primjećuje i konstatuje. Čak je i ovo poređenje koje je iznešeno bilo blago i nedovoljno da opiše izdaju Mila Đukanovića, navodi se u saopštenju.

Lijek koji je dao patrijarh djeluje i počelo je ispiranje antisrpskog i proustaškog dijela javnosti u Crnoj Gori tako da na površinu izbijaju bijes, razne nebuloze i bljuvotine, mržnja prema drugim ljudima i svojim precima, mržnja prema svemu što je Crna Gora bila.

“Biće potrebno još ovakvih terapija ali se nadamo da će takvim ljudima što kaže patrijarh Bog na kraju dati uma da razmisle i da se opamete, stoji u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.