Mitropolit odgovorio Đukanoviću: Milo je izgubio pamet, temelji budućnost Crne Gore na bogoubilaštvu i bratoubilaštvu!

19

Mitropolit crnogorsko-primorski (MCP) Amfilohije kazao je da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović “propovijeda satansku Crkvu i hoće Crnu Goru da pretvori u demonsku, satansku zajednicu”.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je da se ne osjeća odgovornim zbog produbljivanja podjela u Crnoj Gori i istovremeno iznio niz oštrih ocjena na račun Mitropolije crnogorsko-primorske i dijela opozicije.

Amfilohije je kazao da “bezbožnici koji se odriču ćivota Svetoga Petra Cetinjskoga i krštene Crne Gore i svih Crnogoraca, svih Srba kroz vjekove, hoće da stvaraju svoje satanske crkve.”

Amfilohije je istakao da vlast danas “ponovo skreće na bezbožni, satanski, antibožji, antihristovski put, antipetrovski, antisvetosavski, antipetronjegoševski put, ali da je svetinja moćna i neprolazna te da “Pitagori i Epikuru grabe iskru nebu božanstvenu i sele je u skotsko mrtvilo” (Luča Mikrokozma):

“To je ono što radi danas vlast u Crnoj Gori, seli Crnu Goru u skotsko mrtvilo, ništavilo, i u isto vrijeme temelji budućnost Crne Gore na bogoubilaštvu i bratoubilaštvu, na onome što je urađeno ovdje u vrijeme i poslije Drugoga svjetskoga rata. Na tome temeljiti budućnost Crne Gore to može samo neko ko je izgubio pamet, ko je satanizovan.”

Amfilohije je dodao da oni koji danas upravljaju sudbinom ovog naroda “nastavljaju bezbožni, satanski put gonitelja Hristovih, put Pilata, put ondašnjih Jevreja koji su razapeli Hrista, put bezbožnika koji su utamničili Lovćenskog Tajnovidca.

“Oni tim putem hode odričući se puta kojim je krenuo ovaj narod i prostor još apostolskih vremena pa nastavio do i posle Sv. Save, i nastavio Svetim Petrom Cetinjskim Čudotvorcem i Petrom Lovćenskim Tajnovidcem. Odričući se toga puta koji vodi u život vječni, kao i ćivota Sv. Petra Cetinjskoga, i pljujuću u suštini na Svetoga Petra Lovćenskog Tajnovidca, niko od njih, pa ni predsjednik Crne Gore, praktično do danas, nije došao u ove dane da uzme blagoslov od Svetoga Petra Cetinjskoga jer on za njih ne predstavlja ništa.”

Dalje je istakao da predsjednik “hoće Crnu Goru da ponovo povode bespućem, vraćajući se Pitagori i Epikuru koji grabe “iskru božansku u skotsko je seleći mrtvilo”, hodeći putem koji vodi u smrt i prolaznost, ništavilo.”

“Međutim, taj put koji vodi u život vječni i oni koji su putevoditelji toga puta od vremena mnogostradalnoga Jova preko svih proroka do Hrista Gospoda, koji je taj put istina i život, i svih svetih ljudi koji su se saraspinjali Hristu kroz vjekove, ali zato i bili svjedoci Njegovoga čudesnoga vaskrsenja, taj put je jedini pravi istinski put Crkve Božije – Crkve Hristove.”

Iz MCP je rečeno da je Amfilohije položio nadu u “Gospoda da će se sadašnja crnogorska vlast, koja se zaklinje, i ovih dana se ponovo zaklela, u te vrijednosti Franje Josifa i njegovoga kaplara, vratiti putu Svetoga Petra Cetinjskoga Čudotvorca i Svetoga Petra Lovćenskoga Tajnovidca, koji je jedini istinski put koji vodi u život vječni, i napaja ljude životom i vodom vječnom.”

“Istinska, prava Evropa nije Franja Josif, ni Napoleon, ni Hitler i njihovi duhovni i moralni naslednici, nego Evropa apostola Petra i Pavla, to je put svetih velikih episkopa rimskih Klimenta i Grigorija Dvojeslova, Benedikta Nurskijskoga, Sv. Franje Asiškoga, Evropa Šekspira i Danteta. To je Evropa, istinska, prava, to su evropske vrijednosti.”

Amfilohije je rekao da je Crna Gora Svetog Petra Cetinjskog – istinska Crna Gora. Dodao je da ta Crna Gora “nikada nije išla bespućem nego putem koji vodi u život vječni.”

19 Comments
 1. Traktorist komentariše

  Iš sotonjaro

  4
  14
  1. iz glave komentariše

   како напредују санкције Русији, окупација КиМ, славе са НДХ геноцида над Србима, конкордатско конвертитство, уништавање капа, ордена и гробова предака … дајте мало новијиех информација о стубовима мале и напаћене демонкрације

 2. Traktorist komentariše

  Odhebi čičica deminentni

  3
  15
 3. Traktorist komentariše

  Spaljivanje ova dva svetitelja su, kao što znate, spriječile strane sile. Tako ste krajem decembra 1918. godine, simbolično napravili tri mrtvačka kovčega. Na jednom je pisalo Vasilije Ostroški, na drugom Petar Cetinjski i na trećem Crnogorska kruna. Nosili ste ih u vidu litije kroz Nikšić, napravili tri rake na nikšićkom trgu, zakopali ih. O tome je pisao i Pantelija Jovović, koji je o tome rekao da je to najveći sram na gestu zvaničnog Beograda”, napomenula je ona

  3
  9
 4. Traktorist komentariše

  Dodala je kako su ova tri kovčega ritualno sahranjena.

  “Pa ste, umjesto da ih pospete vinom, po njiima izvodili neke fiziološke varijante. A dobro znate da su ovo crnogorski svetitelji. Vasilije je ovdje postao svecem, ovdje su ga Crnogorci prihvatili i progladsili svecem. Branili su ga devet krvavih ostroških dana. Niste tada znali za njega. Nijeste za njega znali ni 1861. godine. Tada ste htjeli da ga kopate, palite i sahranite na ovaj način. U isto vrijeme u manastiru Ostrog nalaze se ostaci Stefana Prvovjenčanog, vašeg svetitelja, koji je uz najveće počasti prenijet u Srbiju. Dakle, Sveti Vasilije do prije 100 godina nije bio vaš svetitelj, a sada jeste”, poručila je NELA SAVKOVIĆ

  2
  9
 5. GiftEconomy komentariše

  Браћо моја,
  Једина глава која треба да падне, јесте змијска глава педофила и сотоне ПАПЕ У ВАТИКАНСКОМ ЗМИЈСКОМ ГНЕЗДУ који стоји иза свега овога! Тамо нам кувају све братоубилачке ратове и окрећу шиптарски исламски мач против нас!
  БУДИМО ПАМЕТНИ – ПРВО РУШИТИ ВАТИКАН, ЊИХОВА ПОКРАДЕНА БЛАГА И ЗЕМЉЕ ПРИСВОЈИТИ у име свих ратова које су водили против нас па онда хватити мале, бедне домаће издајнике који служе ватиканским сотонома! С њима благо, јер су браћа…МИР са Вама свима!

  Има ли кога у Риму да опали по сотонама, па да видите како ће СрБима засијати! Одмах ће бити МИРА, ИЗОБИЉА И БРАТОЉУБЉЕЊА

  5
  5
  1. Traktorist komentariše

   Ahahaha, jbte, ahaha

   2
   6
   1. Kafanski filozof komentariše

    Traktorist, evo me opet, ja bio malo na sport, na rekreaciju!.
    Sta ima novog?. Jel Milo sa Acom pobego ili jos pakuje kofere?.
    Reci mu avion je pun goriva, zagrejava se, tovar je smesren, ne treba cekati!.

    8
    2
  2. ćipur komentariše

   pod hitno u igalo i glavu u blato nemoj je vadit

  3. max komentariše

   hhasaahhaaaa

 6. Traktorist komentariše

  Kafanski ja ti se prpremam slaviti nezavisnost CG, vino, sir, pršut, loza

  2
  7
  1. Kafanski filozof komentariše

   Pa zar jos niste nezavisni?.
   J..i ga, al ga vi tupite!.
   Samo da te pripremim:
   U Spuz , samo corba!.
   Nema ni prsut ni loze!.
   Al cujem bice dosta sendvica !.

   8
   1
   1. Kafanski filozof komentariše

    Nema slavlja nezavisnosti, nema raje, svi otisli na litije!.

    7
    2
 7. PRCKO komentariše

  Mudro zboris Vladika!
  Svaka ti je ka Njegoseva!!!

  9
  2
 8. crnoorac komentariše

  Prijavite ovog Traktoristu za govor mirznje!

 9. ćipur komentariše

  rece risto sotona i osta ziv
  sotona koja veze nema sa crkvom a o njegovim djelima glupo pricat e se normalan stidi ka sto ga se doma stide
  risto sotona izdajnik crne gore prodana dusa cetniik bogohulnik nista coek
  kurca ne valja nije pop nije cetnik nije srbin nije svestenik nije nista nula ljudska

 10. Miki komentariše

  KOLIKO je trebalo sotona da naprave jednu mega sotona kao sto si ti PUKOVNICE RISTO RADOVICU. Sotona si ti i vasi ctnomantijasa SPC OVOJ she drzavi samo donijeli zlu krv sram te bilo sotono RISTO. Ma neces jos as dugo sudiceti se kao tvom po zlu bratu popu Maci oz Pljevalja. To bi Se trag utro ko sarenim KONJIMA. DA JE VJECNA CRNA GORA.

 11. max komentariše

  Pominjes Hitlera , a ti velicas Drazu Mihajlovica i guslas gusle uz cetnicke pjesme , i spocitavas nekome fasizam, kunes i proklinjes kao kakva vjestica , umjesto da miris i spajas razlicitosti a u cilju dobra ove zemlje, ko god vladao ovom zemljom taj je nebitan i prolazan a crna gora vjecna.

 12. max komentariše

  ne prdi

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.