Mitropolit Amfilohije: Vlast hapšenjem vladike Joanikija i sveštenstva priprema građanski rat, narod će znati da se odbrani!

8

“Narod niko nije okupio ni danas ni juče, da brani svoga vladiku Joanikiju. I danas su došli da brane vladiku i svoju Crkvu. Nadam se da će preovladati razum kod ove vlasti, a ako ne bude tako, narod će braniti vladiku i Crkvu”, rekao je mitropolit Amfilohije u Nikšiću, okupljenim građanima.

Građani su se jutros nakon devet časova okupili ispred Osnovnog suda u Nikšiću kako bi dali podršku episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju, kome je zbog litije koja je održana na dan Svetog Vasilija Ostroškog u gradu pod Trebjesom, određeno zadržavanje do 72 sata.

“On je utamničen, a ja je trebalo da budem. Ja sam tu glavni krivac, ako neko treba da bude suđen i bude mu presuđeno, onda nema drugoga u Crnoj Gori sem mitropolita”, istakao je on.

Poručio je državnim organima da odmah oslobode Joanikija i sveštenike, “ako misle za budućnost svoju, Crne Gore, jedinstvo i slogu naroda”.

On je ocijenio da vlast hapšenjem Joanikija i sveštenstva priprema građanski rat, poručivši da je vrijeme da se “prekine sa bratoubistvima” u Crnoj Gori.

“Ova vlast što je uradila nastavlja zločin okupatorski iz 1738, kada su odrali živog episkopa budimljanskog, ovi nastavljaju podele. Jesu li zato na vlasti u Crnoj Gori. Ja se nadam da će shvatiti što pre to bolje, i za njih i za Crnu Goru i za narod, jer ovako kako nastavljaju oni izazivaju svojim postupcima građanski rat, građanski rat pripremaju. Dosta nam je bilo bratskih krvoprolića. Vreme je da se prekine sa bratoubistvima i zločinima među braćom“, rekao je mitropolit ispred suda u Nikšiću i dodao:

“Ako je vlast narodna, onda mora da čuje vlast naroda”, poručio je Amfilohije.

Upitan šta će se desiti ukoliko se desi da se odredi pritvor Joanikiju i sveštenicima, kazao je kako je uvjeren da će preovladati razum i mudrost i da će oni biti pušteni na slobodu, a da se narod danas sam okupio, dok su građani skandirali: “Ulica, ulica…”

8 Comments
 1. anonimni komentariše

  U familiju ti taj rat bio. Sjašite više. I ovi sa vlasti, lažna opozicija i Crkva, i ti i svi takvi kao ti.

  8
  21
 2. zauvijekDPS komentariše

  Javno poziva na rat. Neka podmazu traktore, daleko je Beograd.

  10
  26
  1. Prle komentariše

   Popišam ti se na DPS, na tu skupinu ubica, kriminalaca,poltrona, najmizernije nešto što se desilo Crnoj Gori !

   21
   4
  2. Црна_Гора komentariše

   Ovo nije montenegro vec junacko SRPSKO leglo.
   Montenegrini imate Istanbul Zagreb Bec Zenicu Split pa bujrum..
   Smrt FASIZMU zivjela Njegoseva Crna Gora.

   20
   4
 3. anonimni komentariše

  Ovo je skandal. Podržavam MCP ali ovo je za svaku osudu. Ovako samo Milu pomaže.

  5
  13
 4. Buka komentariše

  Svaka ti je Sveta..Preosveceni Vladiko..Narano da je Znao,Zna i Znace..i 41 i 97 i 06 i 15 i 16..Okalila se Crna Gora..I Hvala Vam Iskreno Sto Ste Stalno Drzali Nas Budnim..p.s.Ode Postovani Vladiko,Ode..Sansa Vasa da u Istoriji ove Napacene al Casne Drzave,zapamceni Budete kao Njen Duhovni,Pastir Brizni..Znate Onu o Cinjenju..Kazne za Vas Vece Nema od To Zivota sto Vam osta…Gledat Crnu Goru Cupica Ljuba,Kako Raste..tesko al Hoce…Zivotni Sokovi ,Cile,Oci Sve su Manje a Sud,Bizji Ceka…laz Nikad za Vazda Istunu ne Zatra..Dobru,zlo,Nikad ne Doaka..ipak s Postovanjem preosveceni Amfilohije..i s Nadom da u casima ne bad Prvim,Cetinja Djeca,prestat ce Zvat Vas ,Necastivim..djeca su To a i Andjeli Bozji,kazu..na malena Sapcu im Uva…

  1
  4
  1. Torsades komentariše

   Risto sotono

   1
   1
 5. Traktorist komentariše

  Pope menjaj dilera

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.