Mitropolit Amfilohije u Podgorici: Svaka vlast je privremena, oni nijesu Crna Gora!

0

Političari koji su trenutno na vlasti u Crnoj Gori bi bilo dobro da znaju da je svaka vlast privremena, poručio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije tokom večerašnje litije u Podgorici.

“Niti su oni Crna Gora, niti sam ja crkva, nego ovaj narod govori jezikom Božjim. Glas ovoga naroda je glas Božji”, rekao je Amfilohije.

Sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske, predvođeno episkopom dioklijskim Metodijem, i građani krenuli su večeras u 19 sati u litiju ulicama Podgorice. Prije toga je u Hramu Hristovog Vaskrsenja održan moleban.

Amfilohije je ispred Skupštine kazao da litije prevazilaze bratomržnju. Narod od Skupštine i poslanika, kako je rekao, traži da narod spasi od usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Istakao je da narod govori jezikom pravde.

On je kazao da “ovdje nema ni četnika ni partizana”. “To su potomci i jednih i drugih koji hoće da budu braća, da se pomire jedni sa drugima, da oproste jedni drugima”, rekao je on.

Amfilohije je kazao da je to ono što narod koji je na litijama traži od predsjednika i od Skupštine, da spasu Crnu Goru “od izgubljenog obraza”.

On je rekao da je propalo sve što je usvojeno na “ateizmu, na bogoubistvu i bratoubistvu”, navodeći da su oni koji upravljaju državom ateisti.

Među prisutnima u protestnoj litiji je četrdesetak univerzitetskih profesora.

Litije se organizuju u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.