Mitropolit Amfilohije poručio Milu: Ne prijeti da ćeš rušiti Crkve i otići u šumu, jer su oni koji su to radili pošli u nepovrat!

18

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je onima koji su do sada vladali da ne prijete da će da ruše i odlaze u šume, jer su svi rušitelji otišli u nepovrat.

On se pomolio da im Bog vrati razum, te ponovio da neće odustati da bude obnovljena svetinja na Lovćenu i da bude izgrađen hram Svete Trojice iznad Cetinjskog manastira.

“Crkva Božja je stradala kroz vjekove, strada i danas. Sami znate kakvo je gonjenje crkve bilo u ono vrijeme, kada su vladali bezbožnici, koji su rušili i odgonili narod od crkve. Zabranjivali da se ide Božjim putem. A ovi koji su do sada vladali Crnom Gorom, oni su njihovi nasljednici, koji su obezboženi htjeli da stvaraju svoju crkvu. Kakvo je to bezumlje. Sa jedne strane to svjedoči da je u njihovoj svijesti prisutno da bez crkve, Hristove, pravoslavne crkve nema opstanka ovoj državi, ovom narodu. Samo što nijesu shvatili da treba da se vrate toj crkvi, Božjoj, pravoj istinskoj, da bi mogli da nastave ono djelo koje su ovdje obavljali svi sveti Božji ljudi od Svetog Jovana Vladimira, redom preko Vojislavljevića, Nemanjića, Balšića, preko Crnojevića, Petrovića sve do naših vremana. Tim putem su hodili, pripadali su Crkvi Božjoj, svetoj apostolskoj koju mi ispovijedamo i zato su ostali vjerni Hristovi svjedoci, neuništivi”, poručio je Amfilohije na slavi Manastira Podlastva kod Budve.

On je kazao “daj Bože i ove koji su sljedbenici Marksa i Engelsa, Broza, da i njima Bog vrati razum”.

“To što traže neku crkvu, to je pokazatelj da imaju nečega u sebi dobroga i blagoslovenoga, samo ako to dobro i blagosloveno prihvate i vrate se svojim precima Petrovićima. Ne prijeteći da će da ruše, da bježe u šume i da odatle nastave rušenje. Ovdje u Crnoj Gori se gradi i izgrađuje kroz vjekove. Svi rušitelji su otišli u nepovrat. Ono što su rušili, svetinje Božje, sve se to obnavlja u ovo naše vrijeme”, kazao je Amfilohije.

On je kazao da će dati Bog da se obnovi i srušena svetinja na Lovćenu Svetog Petra Cetinjskog.

“Da se obnove i druge svetinje – Prevlaka Grbaljska. U isto vrijeme da se sagradi i onaj hram iz vremena kralja Nikole iz 1910. Eno imam kamen temeljac, dođite kod mene u Mitropoliju, u kabinet da vam pokažem kamen temeljac na kome piše “u vrijeme Kralja Nikole Petrovića ovaj hram sazida car Nikolaj II avgusta 1910. godine”. Taj kamen ako Bog da mi ćemo ga ugraditi u onaj hram koji će biti sagrađen iznad Cetinjskog manastira. Možda bi ovi htjeli da tamo da nastave da vješaju turske glave, tamo je bila tablja na kojoj su vješane turske glave u ona nesrećna vremena. Mi hoćemo da na mjesto te tablje i tog vješanja glava, pa čak i neprijateljskih, da tu postavimo hram Svete trojice i tu preselimo ove tri svehrišćanske svetinje da budu izmad moštiju Svetog Petra Cetinjskoga. Da bi se onda sabirali oko tih svetinja, ne samo mi koji smo ovdje , nego svi drugi ljudi, zamaljski narodi istoka i zapada”, naglasio je Amfilohije.

18 Comments
 1. Pela komentariše

  Srećo moja
  Ljubavi moja
  Cakani moj
  Blago moje bit ćeš zakopano

  2
  5
 2. Traktorist komentariše

  Amfilohiju u skupštinu da kuva kafu?

  6
  8
  1. vaso komentariše

   Nijesam siguran gdje ces ti ustasko kopile traktorce alijas balija?

   7
   5
   1. Vase komentariše

    Amfilohica nije ustaša, popina on je?

    1
    2
 3. DPS forever komentariše

  Kuš, pseto jedno četničko

  7
  6
 4. Zeta komentariše

  Djedo glasa sam ovaj put za BOGA,zato sam izasao na izbore,samo Djedo mnogo politizujes,daj covjece Boziji sluzi sluzbu u Hramu,sluzi molitve,mani se politike vise

  10
  1
  1. Vase komentariše

   Ne vjeruje u Boga?

   1
   6
 5. Traktorist komentariše

  Jučer sam poslušao pjevanje, vala ga reveš magareći,
  Očekivano sam liturgijsku mjuzu a ono cajka,
  Šta još očekivati?, “štikle, minicu, mrežaste najlonkice?,
  Sramota opšta, nagulit se rakijetine i neartikulisano arlaukati sa đilkoši,
  Sv Sava se valja u grob od muke, jada i srama velikoga ne viđe!

  3
  6
  1. vaso komentariše

   Traktorce ustasko kopile lijekove ludilo ti je povjecano a bice jos gore kada ces moliti da ti se oproste svi grijehovi.

   2
   1
 6. Traktorist komentariše

  Vesele okice i prelijepe obrve.

  1
  2
 7. bad-people komentariše

  Hajde Amfilohije dosta si pricao dobio si zakon koji hoces, idi sad moli se ili proklinji i ne djeli vise narod, tebi je problem sto svi ne misle kao ti, pa hoces da ih ubijedis da je ono sto ti radis i mislis jedino ispravno, a ko fol se boris protiv komunizma ili Mila koji na isti nacin djeluju samo kako njima odgovoara, vjeruj mi ni jedno ubijedenje nije 100% ispravno pa tako ni tvoje… Ostavi se politike kumim te Bogom!

  3
  3
 8. Vaso. komentariše

  Goveče klerofašističko metnem ti po junački

 9. Traktorist komentariše

  To mu vaso iz prkna viri?

  1. vaso komentariše

   Vaso ce tebi traktorce g.zu da razbije .Zaboravih tebi je sve razbijeno i samo ti je preostaloda lajes ustasko kopile.

   1
   1
   1. Traktorist komentariše

    Nasilniče, tučarošu promitivni

 10. To je to komentariše

  RISTO SOTONO…

  2
  1
 11. Traktorist komentariše

  Nema pravedna ni jednoga,

  11nema razumna,

  nema ga tko bi Boga tražio.

  12Svi skrenuše, svi se zajedno pokvariše,

  nitko da čini dobro –

  nijednoga nema.

  13Grob otvoren grlo je njihovo,

  jezikom lažno laskaju,

  pod usnama im je otrov ljutičin,

  14usta im puna kletve i grkosti;

  15noge im hitre da krv proliju,

  16razvaline i nevolja na njinim su putima,

  17put mira oni ne poznaju,

  18straha Božjega nemaju pred očima.

  Evo čime bi se trebao baviti a ne pijančevanja i dernjava na sokače
  Koja si ti bogphulna ojebina

 12. vaso komentariše

  Nos kruškast od viljamovke😭😭

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.