Mitropolit Amfilohije: Okupatorska vlast udara na svetinje, gori su od komunista, koji bar nijesu pravili Crkve kao ovi što planiraju!

7

Mitropolit Amfilohije poručio je iz Tivta da je svaka vlast privremena, a Božija je svevremena. Govoreći o aktuelnoj vlasti u Crnoj Gori naveo je da oni misle da mogu da odlučuju o ljudskim sudbinama, a i o svetinjama.

“Ovo što danas imamo u Crnoj Gori je nastavak lenjinističko-brozomorne ideologije. Samo što ovi  idu korak dalje od komunista, pa hoće da prave svoje Crkve, rekao je on.

Mitropolit je obišao i novosagrađenu krstionicu poznatu kao Suza Njegoševa za koju vjernici, poslije rušenja Manastira Svetog Vasilija na Briskoj Gori u Ulcinju, strahuju da bi mogla biti sljedeća na udaru obezbožene crnogorske vlasti.

Visokopreosvećni vladika se obratio riječima pouke sabranim vjernicima koji se svakodnevno mole za odbranu ove, ali i drugih svetinja u Crnoj Gori.

Podsjetio je da je Mitropolija prethodnih decenija nebrojeno puta tražila dozvolu za obnovu mnogih manastira, među kojima je Miholjska prevlaka, Prečista krajinska, kao i za vraćanje Njegoševe kapele na Lovćenu, ali da je odgovor do sada bilo samo ćutanje izvršnih vlasti.

“Evo opet i sa ovog mjesta, ja ih molim da nam daju dozvolu koju tražimo već 20 godina za obnovu ove svetinje koju su uništili okupatori. Mi moramo da obnavljamo, jer kultura nijesu ruševine, ona se obnavlja tamo gdje se molitva obnavlja”, poručio je vladika i zapitao se koji je to zakon, koje države i vlasti, koji spriječava da se ono što je okupator rušio obnavlja.

Primjetio je da se ovdje upravo to događa, da ono što su okupatori rušili “ili nam ne daju dozvolu ili nam ruše kad mi počeno da gradimo”.

“Ja se u Boga se nadam, poslije ovih zbivanja, da će na neki način dozvoliti obnovu, ako žele u Evropu. Ova sadašnja Evropa i Amerika ne mogu da razumiju tu i takvu ideologiju, čude se toj priči, ali ne mogu da se miješaju u unutrašnje poslove Crne Gore”, besjedio je Mitropolit.

Ističući da za razliku od njih nas ne čudi taj nastavak leljenističko-brozomorne ideologije, totalitarne, ateističke, Visokopreosvećni je kazao da ova sadašnja ideologija ide dalje od komunističke, hoće da stvara svoju crkvu i da se bavi kanonima.

Osvrćući se na strah mještana, kao i priče, koje se ovih dana mogu čuti, o rušenju krstionice, Arhiepiskop cetinjski se zapitao koji je to zakon koji sprječava da se ono što je okupator rušio obnavlja.

 

 

7 Comments
 1. Traktorist komentariše

  Bradonjo ne seri života ti!

  2
  11
 2. Kafanski filozof komentariše

  Traktorist, ti si olos !.

  11
  2
 3. Munja komentariše

  Nemoj ti obavljati jer to nije tvoje, to će obnoviti CPC.. Samo idi…

  1
  9
 4. Munja komentariše

  Bravo.. Nema ni Đokoviću ulaska u CG, pa neka igra turnire tamo gdje je uplaćivao pare za pomoć. Nama ne treba ništa da dolazi, da srbuje

  1
  10
 5. Shoka komentariše

  Traktorist i Munja: pa to su Dva Brava, koja su samo uspjeli Čitanku da procitaju u osnovnu skolu…a vec ostalo za njih je Biblija, ha,ha,ha,ha, kakva su to dva stocara, ha,ha,ha

  10
  1
 6. Komite su srbi ! komentariše

  Сви на литије данас!!! 💪💪💪💪

  5
  1
 7. Munja komentariše

  Nema lotija, hahaha.. Može samo preko interneta ali ćemo isključiti struju.. Nema više zagađivanja, ne tuširate se, ne perete zube.. To je po ovoj vrućini gore od korone

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.