Mitropolit Amfilohije o vlastima: Niti vjeruju u Boga, niti su kršteni a hoće da prave svoje “crkve”

0

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije kazao je da u Crnoj Gori danas postoji tendencija ljudi koji ne znaju ni šta je Crkva niti vjeruju u Boga niti su kršteni da stvaraju svoje “crkve”.

“Nijesu oni prvi u istoriji takvi bezbožnici. Kad su bezbožnici Crkve stvarali, recite vi meni, i kako je moguće stvarati ih na ateizmu i na bratoubilaštvu? Crkva je sagrađena na krvi Hrista Boga našega, koji je žrtvovao sebe za život svijeta, i zajedno s Njim, na krvi mučeničkoj svih onih koji su kroz vjekove žrtvovali sebe za istinu Božju, za pravdu Božju, za ljubav Božju, za Boga ljubavi, Oca i Sina i Duha Svetoga”, rekao je Amfilohije juče prilikom osveštanja novosagrađene crkve Svetih apostola Petra i Pavla manastira Ribnjak kod Bara.

On tvrdi da je od ideologije, koja, kako je rekao, i danas vlada Crnog Gorom ubijen Mitropolit Joanikije sa stotinu i dvadeset najboljih sveštenika Mitropolije.

“A da ne govorimo koliko je vjernika mučenički postradalo, koliko je hramova postradalo napuštenih i zapuštenih širom Crne Gore. Ali, dao je Bog da se od devedesetih godina naovamo obnavljaju sveti hramovi – preko sedam stotina hramova je obnovljeno, zapuštenih, u štale pretvorenih. Još čekamo samo da obnovimo onaj od bezbožnika srušeni hram na Lovćenu, od onih koji sada stvaraju nekakve svoje “crkve””, kazao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.