Mitropolit Amfilohije: Nekršteni ljudi, koji ne znaju šta je Crkva, hoće da stvaraju svoju tzv. crnogorsku crkvu!

2

„Prvi put u istoriji nekršteni ljudi, koji ne znaju šta je Crkva, hoće da stvaraju svoju tzv. crnogorsku crkvu. To nikad nije bilo, niti će biti, ako Bog da, kazao je juče mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije nakon Svete arhijerejske liturgije koju je služio u manastiru Miholjska Prevlaka kod Tivta.

„Šta ćemo da radimo sa 45 mučenika Jermena, Svetim Antonijem Pečerskim, velikim čudotvorcem kijevske Rusije, koje danas proslavljamo, i drugim svetim Božijim ljudima! Zar oni nijesu Crkva Božija? Zar ne pripadaju Crkvi zato što nijesu tzv. crnogorska crkva“ istakao je mitropolit.

Vladika je poručio da su sve to Božije duše na kojima je sagrađena Crkva Božija, koje su sijale sjeme Božije, koje i danas sije Crkva Božja, širom vaseljene.

Pitajući kakva je to crkva bez Boga i protiv Boga, mitropolit je rekao da treba da se urazume oni koji su potomci svetih Božijih ljudi (Svetoga Petra Cetinjskoga, Svetoga Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca….) i da se vrate časnome Krstu kome su oni služili.

„Daj Bože da i oni koji su se odrekli Hrista Boga i misle da mogu na Marksu i Engelsu, Brozu i njihovoj ideologiji da grade crkve, da se i oni urazume i vrate Bogu i svetinjama. To je moja molitva“, istakao je vladika.

Osvrnuvši se na tvrdnje današnjih vlastodržaca da se Mitropolit bavi politikom, vladika je kazao da je to „politika“ kojom se bavi Crkva Božija od apostolskih vremena.

„Crkva Božija, a i Mitropolit Amfilohije, trudi se da sjeme Božije sije po ljudskim dušama“, kazao je vladika podsjetivši da je to sveto sjeme sijao i u Grčkoj, gdje je prije 51 godinu primio sveštenički čin od Mitropolita Prokopija sa Kefalonije, zatim u Francuskoj, Bugarskoj, Rusiji, a u posljednje vrijeme sa vladikom buenosajreskim-južnocentralnoameričkim Kirilom i po Latinskoj Americi.

Visokopreosvećeni je naglasio da tamo pribiraju Crkvi Božijoj naše ljude, porijeklom Bokelje, Crnogorce i Hercegovce, koji su tamo otišli prije 100 godina, kao i druge koji su žedni i gladni istine Božije. Tome u prilog naveo je da je u Peruu prošle godine krsto pet Inka, čitavu jednu porodicu.

„Crkva Božija sije sjeme Božije širom vaseljene i nikada više nije sijala koliko danas. Nema nijednog zemaljskog naroda gdje se ne sije sjeme Crkve Hristove. Ono je neuništivo i neugasivo, a Crkva Božija nepobjediva ni vrata paklena neće je nadvladati.“

NJegovo visokopreosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije je poručio da je uloga svetinja Božijih i Crkve svetosavske kroz vjekove bila, i tako će biti do kraja svijeta i vijeka, da siju sjeme Božije prizivajući sve ljude i zemaljske narode da postanu članovi jedne Svete saborne apostolske Crkve Hristove.

2 Comments
  1. Vladimir komentariše

    Vladiku Amfilohija za predsjednika!

  2. Čedo komentariše

    Ali na njihove / ili nase/ pare nismo bili gadljivi. Naprotiv.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.