Mitropolit Amfilohije napustio CB Podgorica! (VIDEO)

0

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije izašao je iz zgrade Centra bezbjednosti Podgorica, u kojoj je bio zadržan punih šest sati.

Njegovo saslušanje završeno je još ranije, a očekivala se odluka tužioca – da li u postupanju mitropolita ima elemenata krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Mitropolit MCP pozvan je u policiju kako bi, u svojstvu građanina dao izjavu zbog sinoćnje litije ulicama Glavnog grada.

Iz Uprave policije saopšteno je da je protiv Amfilohija podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

“On je ovo djelo, sumnja se, počinio na način što je organizovao javno okupljanje u pokretu kojem je po procjenama policije prisustvovalo oko 8.000 građana što je suprotno mjeri Ministarstva zdravlja o dozvoljenom broju građana na javnim okupljanjima. Osim toga, protiv njega je podnijeta i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama”, saopšteno je iz Uprave policije.

https://www.facebook.com/PlemeKuci/videos/701723550394123/?vh=e&d=n

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.