Misterija trećeg čovjeka: Saradnik ubijenog Vladimira Roganovića rješava ubistvo!

1

Za stolom sa Vladimirom Roganovićem i Stefanom Vilotijevićem, na koje je pucano u Beču, bila je još jedna osoba, koja u pucnjavi nije povrijeđena. Tamošnja policija drži u tajnosti identitet te osobe koja se od momenta ubistva nalazi pod posebnim policijskim mjerama. Sumnja se da bi upravo ta osoba mogla da da ključni iskaz koji bi rasvijetlio ubistvo i pokušaj ubistva saradnika “kavačkog” klana.

Pretpostavlja se da je ta osoba, najvjerovatnije, povezana sa “kavačkim” klanom.

“Tri osobe su sjedjele za stolom u momentu pucnjave, jedan je ubijen, jedan ranjen, dok je treći prošao bez povreda. Ta osoba je, nakon ubistva, stajala iznda tijela nesrećnih mladića i govorila na srpskom jeziku”, kazao je jedan od očevidaca, austrijskim medijima.

Inače, austrijski mediji danima pišu o ovom kriminalnom obračunu.

Rat kotorske mafije seže do Beča – pišu austrijski mediji nakon što je u petak ubijen Vladimir Roganović, a ranjen Stefan Vilotijević, ispred čuvenog bečkog restorana.

Pucnji u Beču: obračun mafijaških klanova iz Kotora?“, pita se list Salcburger nahrihten. „Rat kotorske mafije seže do Beča“, naslovio je tabloidni austrijski portal OE24. „Hici u glavu nakon šnicle“, piše najveći nemački tabloid Bild.
Po svemu sudeći radi se o ratu kotorskih klanova koji bijesni i u Srbiji, piše „Dojče vele“. To si samo neki od naslova evropskih medija poslednja dva dana.

– Žrtve su oko 13:30 bile u pasažu koji povezuje ulice Lugek i Volcajle kada se, prema svjedocima, čulo do deset hitaca. Nejasno je da li su muškarci prethodno ručali u restoranu „Kod Figlmilera“, hramu za bečke šnicle, kada su ih počinioci sačekali. Vlasnik tog lokala tvrdio je da gosti i radnici restorana nisu bili u opasnosti – prenosi italijanski portal na njemačkom jeziku Stol.

Jedan očevidac je rekao da su muškarci išli utroje. Ruski turista koji se zatekao u jednoj prodavnici u ulici Volcajle čuo je hice i video kako prolaznici bježe. U pasažu su ostala dvojica ustrijeljenih, dok je treći čovjek pokušao da priča sa njima.

– Radi se o primatu u trgovini kokainom na Balkanu – piše bečki list Prese.

Kavački i Škaljarski klan potiču iz crnogorskog lučkog grada Kotora koji važi za raskrsnicu trgovine kokainom iz južne Amerike, navodi ovaj list.

Sačekuša u Beču bila je tema više živih uključenja austrijskog javnog servisa ORF. Potraga za ubicama pokrenuta je u cijeloj Austriji, korišćeni su i helikopteri, ali za sada bez uspjeha.

1 Comment
  1. […] Misterija trećeg čovjeka: Saradnik ubijenog Vladimira Roganovića rješava ubistvo! […]

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.