Misterija Danila Bajagića (37): Mladić iz Plužina uhapšen sa arsenalom oružja na Haitiju!

1

Danilo Bajagić (37) iz Plužina uhapšen je zajedno sa još šestoro stranih državljana u Haitiju zbog posjedovanja arsenala automatskog oružja i protiv njih je podignuta optužnica za “zločinačko udruživanje”, saopštila je policija Haitija.

Kako prenose tamošnji mediji, Bajagić ima prijavljeno prebivalište u Beogradu, a priveden je u centru Port-o-Prensa. Sudeći prema njegovom Linkedin profilu, radio je u kompaniji K17, koja se bavi obezbjeđenjem u Vašingtonu.

Sa Bajagićem, inače radnikom obezbeđenja u Americi, uhapšeni su ruski državljanin Vlad Janković, petorica Amerikanaca: bivši marinac Kroker Kent Leland (52), Burton Talon, Kristofer M. Osman, Dastin Danijel Porte (43) i Haićanin Estera Mihael (39), čiji je identitet otkriven prema njihovim pasošima.

– Dva drona, šest automatskih pušaka, pet “glok” pištolja, jedan pištolj kalibra 45, velika količina municije, telefoni za tajnu komunikaciju, neprobojni prsluci i pet haićanskih registarsih tablica zaplijenjeno je tokom hapšenja, kao i oba automobila – rekao je portparol policije inspektor Geri Desrosijers, a prenio “Haiti Libre”.

Bajagić i ekipa su ubrzo pušteni iz pritvora i vraćeni u SAD.

Kako je naveo na svom profilu, u ovoj firmi se zaposlio 2012. godine, a prošle godine je postavljen za supervizora.

Firma se inače bavi obezbjeđenjem velikih kompanija, ali i međunarodnih institucija, a naveo je i da je prošao obuku za specijalce.

Inače, svi njegovi profili na društvenim mrežama su posle hapšenja nestali, odnosno najvjerovatnije su isključeni.

Sa druge strane, opoziciono nastrojeni mediji, tvrde da su uhapšeni plaćenici zapravo bili zaduženi za razbijanje demonstracija.

– Oni su ranije sa crnim “fantomkama”, pretvarajući se da su haićanski policajci, presretali i zastrašivali nenaoružane demonstrante, koji zahtijevaju ostavku predsjednika Haitija Žovenela Moizea – naveli su ovi mediji.

1 Comment
  1. Toni komentariše

    Odliv mozaka.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.