Miščević: Ulazak u EU 2025. nije toliko realan

0

Reforme vode u članstvo u Evropskoj uniji, ali se one ne sprovode zbog članstva, već zbog normalnijeg, boljeg života građana svake države, ocijenila je šefica Pregovaračkog tima Republike Srbije sa EU Tanja Miščević.

Ona je, u intervjuu za PR Centar, kazala da je saradnja Crne Gore i Srbije u oblasti EU integracija na izuzetnom nivou od samog početka procesa.

„Od samog starta i formiranja Pregovaračkog tima u Srbiji godinu dana kasnije nego što su počeli pregovori ovdje, u Crnoj Gori, imali smo ogromnu, prvu i najveću pomoć i podršku od pregovaračkog tima Crne Gore. Tada je na čelu bio gospodin Pejović, danas gospodin Drljević, ali je podrška i dalje prisutna“, istakla je Miščević.

Ona je dodala da se ta saradnja prenosi i širi i na druge države koje su u procesu pregovora, te da će to dijeljenje biti od izuzetne koristi za ostale države regiona, koje imaju aspiraciju da postanu članice EU.

“Primijetili smo da nama iskustva ranijih pregovora, čak ni Hrvatske, ne mogu u toj mjeri da pomognu kao iskustva crnogorskih pregovora. Što znači, da Sjevernoj Makedoniji ne mogu da pomognu iskustva čak ni Crne Gore, već sada Srbije“, tvrdi Miščević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.