Miša Ognjanović u sefu čuvao tajnu svesku: Pisao ko mu radi o glavi

0

Ubijeni advokat Dragoslav Miša Ognjanović imao je tajnu svesku, koja vodi do nalogodavaca njegove brutalne likvidacije 28. jula 2018. i koja otkriva ko ga je i kako pratio i za čiji račun.

Mišina sveska će nedvosmisleno pred lice pravde izvesti tadašnje funkcionere MUP koji su ga u dužem vremenskom periodu pratili i o njegovom kretanju obavještavali vođe “kavčana”, kojima se Ognjanović debelo zamjerao, braneći Luku Bojovića, ali i druge “škaljarce” i njihove saradnike.

Policija je Mišinu svesku pronašla u tajnom sefu nakon njegovog ubistva i uvrstila je u istražne dokaze.

– Miša je imao svesku u kojoj je sve pisao i koja je bila neka vrsta dnevnika. U njemu je napisao da ga policija prati, naslutio je da mu se sprema likvidacija, ali i ko stoji iza plana o atentatu. Pisao je i da zna ko mu iz MUP radi o glavi. Zapisivao je događaje, zapažanja, ali i sumnje u vezi s određenim policajcima. Takođe, na više mjesta je napisao i s kim se iz policije viđao da bi mu pružili neke informacije i da mu pomognu. Na nekoliko mjesta Miša spominje Dijanu Hrkalović, tadašnju državnu sekretarku MUP – tvrdi dobroobaviješteni izvor koji nije želio da govori u kom kontekstu je Hrkalovićeva pominjanja.

Pored sumnji i konstatacija vezanih za praćenje, Ognjanović je zabilježio na više mjesta da ga policija prisluškuje i da je skretao pažnju sagovornicima na tu okolnost. Na stranama uredno vođenog dnevnika ubijeni advokat je pisao i svoje brojne transakcije.

– U svesci su upisane transakcije koje je vršio. Pisao je koliko mu je uplaćeno novca i na dinarskim i na deviznim računima, a bilježio je i veće isplate s računa. Zavodio je i novčane iznose koje je dobijao na ruke od klijenata. Tu su mu upisane i veze s ljudima iz svih sfera javnog života, ali i privatni kontakti – otkriva izvor.

Tajna sveska sadrži i posebno interesantan odeljak u kojem je Miša prepričavao konverzacije koje je vodio sa šefom “zemunskog klana” Lukom Bojovićem.

– Miša je sebi kao podsjetnik bilježio šta treba da uradi za Luku Bojovića nakon što bi se s njim sreo u zatvoru, a zapisivao je i detalje iz razgovora s Bojovićem koje su vodili tokom tih posjeta u zatvoru.

Da podsjetimo, Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je 28. jula sa šest hitaca iz vatrenog oružja na Novom Beogradu, ispred zgrade u kojoj je stanovao. U pucnjavi je u desnu ruku ranjen advokat Petar Ognjanović (27), koji se s ocem vraćao s večere. Dvojicu napadača na Ognjanoviće pojurile su komšije koje su svedoci tragičnog događaja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.