Mirović: Kolateralna sam žrtva sumanute politike Mila Đukanovića

1

Zabrana ulaska u Crnu Goru koju je donio MUP Crne Gore u mom slučaju traje već skoro pola godine, bez navodjenja bilo koje pravne činjenice kao obrazloženja (isto važi i za najvećeg živog srpskog pjesnika Matiju Bećkovića i ugledne istoričare Aleksandra Rakovića i Čedomira Antića), stoji u obraćanju univerzitetskog profesora Dejana Mirovića, upućenog Zaštitniku ljudskih prava u Crnoj Gori.

“MUP već skoro 6 mjeseci ne može da objasni kako potpadam pod član 8 Zakona o strancima (“opasnost”za nacionalnu bezbjednost) iako nikada nisam negirao da je Crna Gora članica UN ili pozivao na nasilje ili rušenje ustavnog poretka. Nikakvog odgovara nema ni od Upravnog suda u Podgorici iako je poznati beogradski advokat Ivan Ninić podnio tužbu u moje ime protiv MUP-a Crne Gore više od mjesec dana, kaže Mirović.

U tom kontekstu se obratio prije nekoliko dana Zaštitniku ljudskih prava Crne Gore.

“Uprkos delirijumu u kojem se nalazi Đukanovićev režim i sumanutoj politici koju vodi (čija sam kolateralna žrtva) uz odobravanje njegovih beogradskih prijatelja poput Bebe Popovića, smatram da će Zaštitnik moći bez problema da konstatuje očigledno ili da mi je grubo prekršeno pravo na slobodu izražavanja, pravo na porodični zivot i spajanje porodice, pravo na imovinu i pravično suđenje kao i na slobodu kretanja i pravo na rad. Preciznije režim u Podgorici ne samo da prekršio u mom slučaju Evropsku konvenciju o ljudskim pravima već i pozitivne zakonske propise u Crnoj Gori. Slično je konstatovao Zaštitnik i u slučaju mog rođenog brata (u februaru 2018) koji živi sa majkom u Ulicinju i koga takođe diskriminiše i progoni režim u Podgorici (o čijem pravom licu svjedoči Duško Knežević već mjesecima) iako se kao i ja i on ne bavi aktivnom politikom, kaže Mirović.

1 Comment
  1. Vladimir komentariše

    Jesi li dobio koji koverat od DPSa za ono “Srpsko more”?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.