Mirković emotivan: Mojim odlaskom nijesu riješeni problemi u klubu

1

Odmah posle poraza na Dušanovcu od Voždovca znalo se da će Partizan morati da potraži drugog trenera. Legendarni Zoran Bata Mirković bio je nepokolebljiv u stavu da napusti klupu Parnog valjka.

Jednostavno: došao je, vidio i nije uspio. Mada svi koji redovno dolaze na Partizanove utakmice reći će vam da je krivica nekadašnjeg asa Juventusa i crno-belih minimalna. Ipak, on je odlučio da kaže „doviđenja“ voljenom klubu. Nisu pomogla ubjeđivanja čelnika, ni slavnih saigrača.

Posle svega Zoran Mirković se obratio saopštenjem za javnosti, i između redova odgovorio na mnoga pitanja.

„Ovim putem želim javno da se obratim i otklonim svaku sumnju i bilo kakvu neizvjesnost oko mog daljeg statusa u Partizanu. Podnio sam ostavku zbog meni neprihvatljive situacije, u kojoj se moj klub nalazi. O tome s pravom mogu da sudim, jer sam za 25 godina fudbalske karijere, prošao crno-beli put od odanog igrača, do predanog trenera. Moja ostavka nije moj moralni čin. Ne! Ja sam sve radio kako sam najiskrenije mislio i najbolje umio. To je moj manir i moje vaspitanje, ljudsko i sportsko: pošteno i hrabro – i na terenu i na klupi. To nikako ne znači da sam trener bez greške. Uvijek sam spreman za stručnu analizu i odgovornost za sopstvena djela. Svoj teret nosim sam i bilo bi pošteno da svako nosi svoj… Tako bi bilo lakše Partizanu!“, napisao je Zoran Mirković.

On je zamolio sve partizanovce da poštuju njegov stav, svjestan da je odlazak mogao da bude drugačiji. Ali u nekim drugim okolnostima.

„Izvinjavam se svima, koji su pomislili da je rastanak mogao da bude drugačiji. Možda je i mogao, ali ovo je konačna odluka čovjeka, koji beskonačno voli Partizan. Zato molim sve prave partizanovce da uvaže moj stav i da ga poštuju. I na kraju, iz sve snage aplaudiram svakom mom igraču i stručnom saradniku ponaosob. Uvijek smo bili prava grupa, nije nas napuštao timski duh i to u izuzetno teškim okolnostima, koje samo mi znamo. Uvijek zajedno, dijelili smo istu sudbinu kao velike ekipe i to treba da ostane najjači utisak naše saradnje. Rezultatski, nismo bili najbolji, to treba da priznamo, a ko poznaje današnji fudbalski poredak to svakako i razumije. Želim im svu sreću u nastavku karijera“.

I za kraj vrlo emotivna poruka.

„Vrijeme je da sada zastanem, i zbog Partizana, i zbog sebe. Između Partizana i mene nikada neće stajati barijere. Tužan sam što mojim dolaskom nisu riješeni problemi kluba, ali biću najsrećniji čovjek na svijetu ako moj odlazak bude prekretnica ka novim odlukama, novim okolnostima, novim ljudima i novom vremenu dostojnom slave šampionskog Partizana. One koju pamtim iz igračkih dana“, dodao je Mirković.

1 Comment
  1. Momo komentariše

    G-sn. Bata Mirković!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.