Miraš zasmijava javnost: Ne zna koliko ima sveštenika, ali vjeruje da će ih nabaviti

1

Jedan od najnovijih bisera raspopa Miraša Dedeića, u intervjuu datom Hrvatskoj radioteleviziji, tiče se upravo njegovog raskošnog nepoznavanja pravoslavne dogme i uopšte funkcionisanja vjerskih zajednica.

Naime, Dedeić je izjavio da „Crnogorska pravoslavna crkva“ nema dovoljan broj sveštenika za eventualnu primjenu popularnog Bezakona i da se taj broj kreće između 20 i 25 – čime smo ostali u dilemi da li je 20 ili 25, i u kom statusu egzistira tih diskutabilnih 4 do 5 „sveštenika“, i da li su primljeni na osnovu ugovora o djelu na javnom konkursu ili po preporuci.

Međutim, Dedeić pronalazi solomonsko rješenje, predlažući da, dok ne prime u „službu“ dovoljan broj „sveštenika“, u međuvremenu nastali vremenski vakuum u hramovima bude ispunjen rimokatoličkim, anglikanskim ili protestantskim službama.

Takođe, Dedeić nije propustio priliku da se u sred Zagreba okomi na Srpsku pravoslavnu crkvu, ističući da je veličanstvena proslava osam vjekova SPC neutemeljena, ističući omiljenu režimsku floskulu o nipodaštavanju Crne Gore.

1 Comment
 1. real komentariše

  a sve i da ima jednoga vredniji i posteniji je nego ova olos iz spc
  sve izrodi i vucibatine dovukli se s konca i konopca
  vjera i propovjedi za njih su spanska sela
  mantija im sluzi da se sakriju da su cetnici jadovi ne smijete se pokazat no se krijete

  2
  14
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.