Ministartvo prosvjete: Službenici nisu smijenjeni iz političkih razloga ili revanšizma, već zbog nepostojanja unutrašnjiih organizacionih jedinica kojiima su rukovodili!

1

Generalni direktori Direktorata i sekretar Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta su razriješeni na jučerašnjoj sjednici Vlade kao i ostali generalni direktori i sekretari drugih ministarstava, u skladu sa članom 134 zakona o državnim službenicima i namještenicima, saopšteno je iz Ministartsva prosvjete.

– Direktorat za predškolsko vaspitanje, osnovnu školu i inkluzivno obrazovanje čiji je direktor bila Slavica Ilinčić. Po novom Pravilniku, to je sada Direktorat za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanjei vaspitanje; Direktorat za opšte, srednje obrazovanje, stručno obrazovanje i cjeloživotno  obrazovanje, čiji je direktor bila Marija Lalatović. Sada je to Direktorat za opšte,  srednje obrazovanje, stručno obrazovanje i cjeloživotno učenje; Direktorat za vaspitanje i obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i nacionalnih zajednica, čiji je direktor bio Safet Kalač, sada je Direktorat za vaspitanje i obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica. Ovaj visoko rukovodni kadar je prvih pet mjeseci primao zaradu od Ministarstva prosvjete sve do donošenja i stupanja na snagu Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Ministarstva prosvjete – saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Novim Pravilnikom izvršena je nova organizacija Ministarstva čime su se stekli uslovi da se svi generalni direktori i sekretar iz bivšeg MPNKS razriješe dužnosti i imenuju novi.

– Uz to, na jednoj od predhodnih sjednica Vlade, razriješeni su generalni direktori unutrašnjih organizacionih jedinica koje više ne postoje  u Ministarstvu prosvjete i to: Direktorat za unutrašnju reviziju i nadzor rada organa državne uprave, čiji je direktor bila Slavica Drašković, sada je Odjeljenje za unutrašnju reviziju; Direktorat za investicije, javne nabavke, finansije i računovodstvo i nadzor investicija i javne nabavke u organima državne uprave, čiji je direktor bila Dragana Stanović, sada ne postoji; Direktorat za normativno-pravne poslove, kadrovske i opšte poslove, drugostepeni postupak i nadzor državnih organa uprave, čiji je direktor bio Dejan Dašić, sada ne postoji – stoji u saopštenju resora kojim rukovodi Miomir Vojinović.

Iz ministarstva zaključuju da ministar i Vlada nisu donijeli odluke o razrješenju ovih lica iz političkih razloga ili revanšizma, već zbog toga što su se isključivo na osnovu zakona i drugih propisa, stekli uslovi da se visoko rukovodni kadar razriješi zbog nepostojanja ministarstva koje se zvalo Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, odnosno zbog nepostojanja unutrašnjiih organizacionih jedinica kojiima su rukovodila navedena lica.

1 Comment
  1. Marija Lalatović komentariše

    Kakav vrhunac licemerja i nemorala!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.