Ministarstvo zdravlja Srbije: Crnogorci ne dolaze kod nas da se vakcinišu

0

Ministarstvo zdravlja Srbije demantovalo je informaciju da su se pojedini crnogorski građani vakcinisali na beogradskom Institutu Torlak i da su tu uslugu platili 70 eura, javlja Nova.rs.

“Apsulutno netačno”, kratka je poruka koju je taj portal dobio od savjetnika za medije ministra zdravlja Zlatibora Lončara na pitanje da li je istina da strani državljani mogu na Institutu Torlak da se vakcinišu protiv koronavirusa.

Kako piše ovaj portal, istovremeno su kontaktirali i Institut “Torlak”, koji nije odgovorio na upit Nova.rs da prokomentariše informacije o mogućnosti da se u toj ustanovi vakcinišu strani državljani i pod kojim uslovima.

Nova.rs podsjeća da su podgoričke “Vijesti” objavile danas da su se pojedini građani Crne Gore već vakcinisali protiv koronavirusa u Srbiji i da komercijalna cijena prve od dvije doze kineske vakcine “Sinofarm” crnogorske državljane koštala oko 70 eura. Prema njihovim informacijama, vakcine su kupovali imućniji građani Crne Gore, koji su to i potvrdili portalu, pod uslovom da ostanu anonimni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.