Ministarstvo uoči sjutrašnjeg štrajka prosvjetara upozorava direktore škola: Upoznajte nastavnike sa potencijalnim posljedicama

0

Predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija danas su pozvali dobar dio direktora crnogorskih škola kako bi im još jednom predočili ograničavajuće zakonske propise za štrajk, rečeno je „Vijestima“ iz više izvora.

Prema istim izvorima koji su i učesnici sastanka, direktorima je sugerisano da još jednom sa zakonskim odredbama upoznaju nastavnike u školama i da ih upozore na „potencijalne posljedice“.

Sastanci su počinjali, rečeno je „Vijestima“, podacima o broju nastavnog osoblja koje bi od sjutra bilo u štajku ukoliko predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, Ministarstva finansija i Sindikata prosvjete večeras ne postignu dogovor.

Sastanak između Vlade i predstavnika Sindikata prosvjete zakazan je za 17 časova.

Ukoliko ne dođe do dogovora školsko zvono će u ponedjeljak zvoniti samo za nastavnike i pomoćno osoblje u više od 140 škola, dok će đaci ostati kući.

Predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović ranije je saopštio odluku – od ponedjeljka u štrajk sigurno stupaju nastavnici 144 škole, u kojima je više od 60 nastavnika potpisom saglasilo sa predviđenom obustavom nastave, a da se potvrda očekuju u još 16.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.