Ministarstvo prosvjete priprema izmjene zakona: Ukida se prvo i treće tromjesečje

0

Ministarstvo prosvjete priprema izmjene zakona kojima će u crnogorskim školama biti ukinut prvi i treći klasifikacioni period, odnosno prvo i treće tromjesečje, najavila je Jasna Jovanović iz resornog ministarstva.

„Naravno postojaće obaveza redovnog ocjenjivanja učenika. Mi smo formirali radne grupe, uputili smo javni poziv nevladinim organizacijama za izmjenu krovnih zakona“, kazala je Jovanović.

Ministarstvo je počelo i sa projektom postavljanja video-nadzora u osnovnim i srednjim školama u hodnicima i dvorištima škola.

„Neke škole su već iz svojih sredstava ili različitih donacija obezbijedile video nadzore. Neki sistemi su već i zastarjeli, tako da će Ministarstvo prosvjete nauke i inovacija uložiti velike napore da riješimo i ovaj problem, jer je zaista potrebno“, istakla je.

Od naredne školske godine sa radom će početi i asistenti za sprečavanje nasilja i vandalizma.

„Taj pilot projekat trajaće od septembra 2004. do juna 2025. godine da vidimo kako će se upravo program pokazati u praksi. Takođe smo predvidjeli psihološka testiranja za ljude koji će ući u naše škole“, kazala je ona.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.