Mladen Mikijelj

Ministarstvo prosvjete: Nedopustive uvrede i prijetnje direktorici vrtića u Herceg Novom

0

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija osudilo je uvrede i prijetnje upućene direktorici vrtića „Naša radost“ u Herceg Novom Tamari Živanović.

„Uvrede i prijetnje uvaženoj gospođi Tamari Živanović zato što, u skladu sa Opštim zakonom o obrazovanju i vaspitanju, organizuje rad predškolske ustanove su nedopustive. Posebno ako je tačno da su upućene od strane predsjednika Sindikata svojoj koleginici, čija prava bi, kao i prava ostalih kolega, trebalo da uvažava i promoviše“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da, prema njihovim informacijama, Živanović „nije, nažalost, usamljen slučaj“, jer su slične pozive, kako je saopšteno ministarstvu, dobijali direktori i drugih predškolskih, osnovnih i srednjih obrazovnih ustanova.

„Poražavajuća je činjenica da rukovodstvo Sindikata prosvjete u 21. vijeku atakuje na prava i integritet nastavnika i profesora, koji nijesu bili voljni da potpišu jednostranu odluku o minimumu procesa rada i zato pozivamo sve da se vratimo dijalogu i komunikaciji koja nam je primjerena“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.