Ministarstvo prosvjete i Opština Herceg Novi donirali laptop i tablet računare osnovnim i srednjim školama

0

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore i Opština Herceg Novi donirali su po 10 laptopova i 10 tablet računara hercegnovskim osnovnim školama „Dašo Pavičić“, „Milan Vuković“, „Ilija Kišić“, „Orjenski bataljon“ i SMŠ „Ivan Goran Kovačić“.

Direktorima i predstavnicima ovih obrazovnih ustanova je danas u foajeu Dvorane Park donacije uručili resorna ministarka Vesna Bratić i predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Na ovaj način, Ministarstvo i Opština su se priključili humanitarnoj akciji koja se po prvi put realizuje u okviru Praznika mimoze – JUK „Herceg fest“ je organizovao do sada dva od tri planirana humanitarna koncerta, sa ciljem kupovine tablet i laptop uređaja za učenike novskih škola, sa posebnim akcentom na neophodnost njihovog korišćenja u okvirima praćenja online nastave.

Kako je istakla ministarka Bratić, u situaciji kada epidemija korona virusa, nažalost, još ne jenjava, i pogađa svaki dio naših života, svjesniji smo, više nego ikada, koliko je važno da budemo jedni uz druge, da pomažemo jedni drugima kada je teško, da cijenimo vrijednost života i bezbjednog obrazovanja.

“Duboko svjesni egzistencijalne situacije u našem društvu i činjenice da je u takvim okolnostima izuzetno teško da baš svaki nastavnik i baš svako dijete imaju mogućnost da koriste elektronsku opremu sa ciljem da organizuju i prate nastavu na adekvatan način, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je riješilo da da svoj doprino”, kazala je Bratić.

Ona je istakla da će ministarsto na čijem je čelu dati sve od sebe da pomognu djeci i nastavnicima i u drugim sredinama u kojima to bude najpotrebnije.

“Pružanje mogućnosti svakom djetetu da stiče kvalitetno znanje, a istovremeno sačuva svoje zdravlje, jeste jedan od naših prioriteta, a zasigurno će to biti i u periodu koji je pred nama”, poručila je Bratić.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić je izrazio zadovoljstvo današnjom posjetom ministarke, kao i zahvalnost što se resorno ministarstvo odazvalo ovoj humanitarnoj akciji.

Kako je kazao, nakon duže vremena, ovo je još jedan primjer dobre i kvalitetne saradnje lokalne samouprave i ministarstva na čijem se čelu sada nalazi Bratić.

On se zahvalio i ostalim pojedincima i institucijama, Vladi Crne Gore i Upravi za sport i mlade koji su ovu akciju podržali, a koja je po prvi put na ovaj način urađena u okviru Praznika mimoze.

Direktori i predstavnici škola kojima su uručene donacije istakli su da su uređaji „otišli u prave ruke“, te da će učenicima, kao i nastavnom kadru, biti od velike pomoći pri sprovođenju online nastave, ali i kasnije, kada djeca opet sjednu u školske klupe.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.