Ministarstvo preporučilo svim vaspitno-obrazovnim ustanovama da izvode onlajn nastavu

1

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta preporučilo je svim javnim i privatnim vaspitno-obrazovnim ustanovama da od sledeće sedmice nastavu organizuju onlajn.

Ministarstvo je preporuku uputilo u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama za suzbijanje pandemije koronavirusa, koje je donijelo Ministarstvo zdravlja.

-Uzimajući u obzir da se treći klasifikacioni period završava 31. marta, ukoliko se ocjenjivanje učenika i verifikovanje ocjena od odjeljenskih i nastavničkih vijeća ne završi do tada, škole to mogu realizovati početkom četvrtog klasifikacionog perioda- kazali su iz Ministarstva.

Onlajn nastava za osnovne i srednje škole emitovaće se na kanalima TVCG 2 i MNE SPORT, po programskoj šemi koja se objavljuje na posebno izrađenom web sajtu www.ucidoma.me na portalu za nastavnike www.skolskiportal.edu.me i internet stranici Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Kako su naveli iz Ministarstva, za učenike koji prate nastavu na albanskom jeziku, časovi se emituju na kanalima TV Teuta i TV Boin.

Iz tog resora podsjećaju da su sadržaji koji se emituju na TV kanalima objavljeni na You Tube – kanalu Uci Doma i na portalu www.ucidoma.me i da su razvrstani po nivoima obrazovanja, nastavnim predmetima i razredima.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Blago nama s njima i sa jednim i sa drugim. Da roditelji uče da taj šut prima platu. Fizika eri su na redovnom obroku iako ništa ne rade. Greote, nijesu oni ništa krivi…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.