Ministarstvo poljoprivrede: Racionalizujemo troškove kroz nove mjere za kontrolu službenih vozila

0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede racionalizuje troškove kroz nove mjere za kontrolu službenih vozila, saopšteno je iz tog resora.

“Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obuhvata veliki broj organizacionih jedinica: direktorata, direkcija i odjeljenja koji su zaduženi za različite oblasti pa je opravdana potreba za većim brojem službenih vozila, naročito za sprovođenje Javnih poziva koje raspisuje Ministarstvo, odnosno terenskih kontrola koje su neophodne za realizaciju istih i rada savjetodavnih službi koje svakodnevno obilaze poljoprivredne proizvođače”, naveli su u saopštenju.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je, kako dodaju, u cilju sprečavanja zloupotreba službenih vozila sprovelo uvođenje novih mjera.

“Jedna od njih je brendiranje vozila svih službi, tako što će na vozačkim i suvozačkim vratima biti postavljen logo Ministarstva kako bi vozila bila prepoznatljiva i uočljiva. U narednom periodu je planirana i ugradnja GPS uređaja u cilju sprječavanja nenamjenskog korišćenja, uspostavljanja monitoringa nad kretanjem vozila i potrošnjom goriva, sa fokusom na racionalizaciju troškova, a sve u skladu sa zakonom i odlukama Vlade Crne Gore”, zaključuju u Ministarstvu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.