Ministarstvo odbrane Srbije: “Pobjeda” objavila lažnu vijest i lažna dokumenta!

0

Povodom novih lažnih vijesti i izmišljotina koje su objavljene u današnjem izdanju tabloida „Pobjeda“ pod naslovom „Virus Vulin i kako se izliječiti”, Ministarstvo odbrane Srbije obavještava javnost da su navodna dokumenta koja su objavljena u tabloidu nepostojeća, odnosno izmišljena, sa lažnim sadržajem, djelovodnim brojevima i falsifikovanim potpisima.

“Na izmišljenim dokumentima, koji su najperfidniji falsifikat, stoji datum 15.10.2019. godine i oznake “vojna tajna”, “strogo poverljivo”, sa sve falsifikovanim potpisom Bratislava Gašića, koji nije ministar odbrane od marta 2016. godine, pa od tada ne može i ne potpisuje bilo kakva dokumenta sa oznakom “vojna tajna”.

Na lažnom dokumentu falsifikovan je i potpis civilnog lica Zorana Stojanova, referenta u Vojno-filmskom centru „Zastava film“, koga je tabloid „Pobjeda“ u svojim lažima „unaprijedila“ ni manje ni više nego u „bezbjednosnog funkcionera“ Srbije!

Civilno lice Zoran Stojanov bio je ovlašćeno lice za rješavanje po zahtjevima za slobodan pristup informacijama od javnog značaja iz nadležnosti Uprave za odnose sa javnošću do avgusta 2019. godine, a ni tada nije imao pravo na potpis dokumenata označenih stepenom tajnosti. Očigledno je da je tabloid “Pobjeda” falsifikovao njegov potpis sa nekog otvorenog dokumenta iz perioda kada je bio ovlašćeno lice i slao pisane odgovore na zahtjeve građana.

Budući da se radi o apsolutno lažnoj vijesti i falsifikatu koji je usmjeren ka zastrašivanju javnosti i građana Republike Crne Gore i potpuno neosnovanim optužbama na račun Republike Srbije, Ministarstvo odbrane Republike Srbije očekuje da nadležni organi Republike Crne Gore, po službenoj dužnosti, preduzmu zakonske mjere i spriječe dalje širenje lažnih vijesti”, stoji u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.