Ministarstvo odbrane: Šaranović podnio ostavku iz privatnih razloga

1

Ministartsvo odbrane saopštilo je da je v.d. direktor Obavještajno bezbjednosnog direktorata Aleksandar Šaranović podnio ostavku iz privatnih razloga.

“Kako je g. Šaranović iz privatnih razloga odlučio da podnese ostavku, efektivno od 31. marta ove godine, te u cilju poštovanja njegove privatnosti, razloge koji su lične prirode nećemo ni saopštavati. Pravo na zaštitu privatnosti ima svako lice u Crnoj Gori, te ni državni funkcioneri nijesu lišeni istog, a cjelokupna javnost, uključujući i medije, dužna je da to pravo poštuje”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Oni su podsjetili da je Šaranović je imenovan za v.v. generalnog direktora ODB-a na sjednici Vlade 22. januara, shodno Zakonu o državnim službenicima i namještenicima.

“U članu 61 stav 1 Zakona o državnim službenicima i namještenicima (“Sl. list RCG”, br. 2/2018, 34/2019 i 8/2021), navodi se: “U slučaju prestanka mandata starješini organa uprave, odnosno službe ili licu koje vrši poslove visokog rukovodnog kadra može se odrediti vršilac dužnosti do imenovanja, odnosno postavljenja u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Izvor: Vijesti

1 Comment
  1. Aleksa komentariše

    Znaci opet lazete. Iz privatnih razloga kako da ne. Zar ocekujere da ce Saranovic kojeg Duski Markivic doveo u ANB situirao ga, dao mu dobru penziju sada itoustititi njegovog sina. Zar mislite da ce Saranivic isputati mutne pislove bivsih ministara. Nece ni on ni sadasnja ministarka.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.