Ministarstvo odbrane raspisuje javne oglase za upis kadeta i kadetkinja u četiri vojne akademije

0

Ministarstvo odbrane sjutra raspisuje javne oglase za upis kadeta ili kadetkinja na renomiranim vojnim akademijama u Italiji, Hrvatskoj, Austriji i Turskoj, počev od studijske 2024/25. godine.

Kako obavještavaju u Ministarstvu, biće raspisan oglas za izbor jednog kadeta ili kadetkinje za obrazovanje na Vojnoj akademiji kopnene vojske u Modeni, smjer Pješadija.

Na Vojnu akademiju “Dr Franjo Tuđman” moći će da se upiše pet kadeta ili kadetkinja, od čega dvoje u Zagrebu, na smjer Vojno inžinjerstvo, a troje studijski program Vojno pomorstvo u Splitu, dvoje smjer Vojna nautika, a jedan Vojno brodomašinstvo.

„Za obrazovanje na Terezijanskoj vojnoj akademiji kod Beča, oglas će biti raspisan za dva mjesta, jedno za smjer Pješadije, a drugo Logistike. Za studije na vojnim akademijama u Turskoj biće raspisan oglas za ukupno četiri mjesta, od čega u Ankari jedan kadet ili kadetkinja za smjer Pješadije na Vojnoj akademiji kopnene vojske, dva za Medicinski fakultet Gülhane, takođe u Ankari, a jedan kadet ili kadetkinja za budućeg pilota ili pilotkinju na Vazduhoplovnoj vojnoj akademiji u Istanbulu“, ističi u Ministarstvu odbrane.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.