Ministarstvo: Netačno da Bratić nije dala saglasnost za podizanje spomenika Jeleni Savojskoj

2

U vezi sa tendencioznim i netačnim saopštenjem, političkim pamfletom Demokratske partije socijalista Glavnog grada, da ministarka Vesna Bratić nije dala saglasnost za podizanje spomen-obilježja na teritoriji Podgorice Jeleni Petrović Savoja, princezi Crne Gore i kraljici Italije, u obavezi smo da demantujemo takve nebuloze i saopštimo ukupnoj javnosti Crne Gore da je riječ samo o još jednom providnom marketinškom potezu DPS-a Podgorice, poručili su danas iz Ministarstva prosvjete, nauke, kuture i sporta.

Kako ističu, suprotno insinuacijama DPS-a Glavnog grada, koji senzacionalističkim i neistinitim naslovima jeftino manipuliše ne bi li pomogao nikšićkom DPS-u pred lokalne izbore u Nikšiću, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je, na zahtjev gradonačelnika Glavnog grada od 4. februara 2021, postupilo u skladu sa nadležnostima.

“Stoga je 11. marta, dakle, čak prije isteka zakonom propisanog roka (!), donijelo Rješenje kojim se daje saglasnost na Predlog izmjene Programa podizanja spomen-obilježja za 2019. godinu i na Predlog odluke o izmjeni Odluke o podizanju spomen-obilježja postavljanjem spomenika Jeleni Petrović Savoja, princezi Crne Gore i kraljici Italije. Pritom napominjemo da je krajnji rok izdavanja saglasnosti šezdeset dana od dana podnošenja Zahtjeva, dakle, 4. april”, naglasili su u Ministarstvu.

Dodaju da su, uz sve te nepobitne činjenice, dužni da demantuju politikantske navode i imputacije DPS-a Glavnog grada, upućene i personalno Bratić.

“Ovo stoga jer je Bratićeva, uz naglašeno pozitivan i emotivan stav, i lično izuzetno zainteresovana za postavljanje spomen-obilježja crnogorskoj princezi i kraljici Italije, Jeleni Savojskoj, koja i ministarki predstavlja jednu od omiljenih i najslavnijih ličnosti crnogorske istorije. Toliko o jeftinim neistinama DPS-a Glavnog grada i neuspješnim imputacijama na račun rada MPNKS, kao i Bratić”, poručili su iz Ministarstva.

2 Comments
  1. Dragan komentariše

    Pozdrav za najbolju i najsladju ministarku. Živa bila.

    5
    1
  2. Ivi komentariše

    A što je dala? Šta će tu Jelena koja je podržavala fašiste. A što će ova tu da se pita? Može ići peticija na veliki broj potpisa i šta se ona pita? Ništa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.