Ministarstvo finansija traži istragu: Neovlašćeno ulazili u Upravu prihoda

0

Nadleženim državnim organima prijavljen je neovlašćeni ulazak u prostorije Uprave prihoda u Podgorici, do kojeg je došlo 28. februara ove godine oko 20 časova, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

U ovom resoru očekuju da se hitno, temeljno i u cjelosti spovede istraga, kao i da se utvrdi da li je došlo do narušavanja dokumentacione i arhivske građe Uprave prihoda.

“Zabrinjava informacija, a koja je prikupljenja od Odjeljenja za unutrašnju kontrolu i integritet Uprave prihoda, da video nadzor u Upravi prihoda ne funkcioniše duže od pet godina. U prostorijama se nalazi obezbjeđenje. Zatečena situacija u vezi sa video nadzorom će se ubrzo riješiti u korist pouzdanog funkcionisanja i zaštite državne imovine”, navode oni.

Ovakvi i slični događaji mogu uputiti da su nečiji interesi narušeni zbog početka poreskih reformi.

“U ime Ministarstva finansija i socijalnog staranja, kao i Uprave prihoda, iskazujem puno povjerenje u rad Uprave policije prilikom utvrđivanja činjenica u istrazi. Nove aktivnosti Uprave prihoda predstavljaju inicijalne korake budućih reformi sistema, koji služi poreskim obveznicima Crne Gore. Nijedan ovakav i sličan događaj neće obeshrabriti Vladu Crne Gore, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja i Upravu prihoda da zakonitim i kvalitetnim radom doprinesu stabilizaciji i oporavku javnih finansija i crnogorske ekonomije”, poruka je državne sekretarke Ministarstva finansija i socijalnog staranja, Mile Kasalice.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.