Ministarku Bratić čuva policija

1

Zbog moguće ugroženosti, policija čuva ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić.

To su “Vijestima” zvanično saopštili iz Uprave policije, objašnjavajući da je Bratićeva dobila dvadesetčetvoročasovnu policijsku zaštitu.

Bratićevoj je obezbjeđenje dodijeljeno privremeno, do procjene Agencije za nacionalnu bezbjednost o njenoj ugroženosti.

“Gospođu Bratić neposredno i lično obezbjeđuju policijski službenici od 15. februara 2021. godine. Osnov za preduzimanje mjera bezbjednosne zaštite u odnosu na ministarku Vesnu Bratić je član 10 stav 2 Vladine Odluke o određivanju ličnosti, objekata i prostora, koje obezbjeđuje Uprava policije koji propisuje da Vlada može, izuzetno, zbog razloga hitnosti, na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova, da odredi da se obezbijede i druge ličnosti (one koje nijesu navedene u članu 3 Odluke), objekti i prostori na osnovu podataka i saznanja iz nadležnosti policije, privremeno, do dobijanja bezbjednosne procjene stepena ugroženosti”, objasnili su iz UP.

Iz te institucije nije odgovoreno da li je ministarka, koja je duže na meti negativne kampanje na društvenim mrežama, prijavljivala eventualne prijetnje.

Posljednjeg dana prošle godine u Podgorici je uhapšen četrdesetdevetogodišnji I. D. koji je dan ranije ispred Ministarstva na čijem je čelu Bratićeva, ometao kretanje službenog automobila u kojem je bila i prijetio joj.

Odluka

Vlada je 28. januara donijela Odluku o dopunama Odluke o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije.

Tom dopunom su proširili krug obavezno štićenih ličnosti:

“Tako što se kao obavezno štićena ličnost određuje i potpredsjednik Vlade Crne Gore. Pored toga, imajući u vidu da bezbjednosna procjena stepena ugroženosti koju propisuje važeća odluka zavisi od Agencije za nacionalnu bezbjednosti i za koju je praksa ukazala da traje izuzetno dugo, ali i o podacima kojima raspolaže Uprava policije, predviđen je izuzetak da Vlada može, na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova, da odredi da se obezbijede i druge ličnosti, objekti i prostori na osnovu podataka i saznanja iz nadležnosti policije, privremeno, do dobijanja bezbjednosne procjene stepena ugroženosti”, saopšteno je tada iz Vlade.

Objasnili su da na taj način bezbjednost i sigurnost ličnosti za koje postoji pretpostavka da su ugroženi neće biti dovedeni u pitanje ako je navedena bojazan osnovana:

“Što će u krajnjem pokazati bezbjednosna procjena stepena ugroženosti”. Prije dopunjene Odluke, tim aktom bilo je predviđeno da policija obezbjeđuje predsjednika Crne Gore, predsjednika Skupštine, predsjednika Vlade, ministra vanjskih poslova i evropskih integracija, ministra unutrašnjih poslova, vrhovnog državnog tužioca, specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, direktora policije, kao i članove uže porodice predsjednika Crne Gore, predsjednika Skupštine i predsjednika Vlade.

I ministarka zdravlja dobija obezbjeđenje?

I ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović najvjerovatnije će narednih dana dobiti policijsko obezbjeđenje, rečeno je “Vijestima” iz više izvora. Iz UP su, međutim, zvanično odgovorili da ministarka zdravlja nije pod policijskom zaštitom.

“Ministarka zdravlja u Vladi Crne Gore gospođa Jelena Borovinić Bojović nije pod policijskom zaštitom”, piše u odgovoru Uprave policije.

1 Comment
  1. E viva komentariše

    E ko ovu nude cuvao,treba im dati duplu beneficiju😂😂😂

    2
    3
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.