Ministarka kulture osudila napad na Vesnu Bratić: Ne postoje argumenti koji mogu opravdati nasilje

0

Ministarka kulture i medija Tamara Vujović najoštrije je osudila fizički napad na bivšu ministarku Vesnu Bratić.

“Vesna Bratić bila je u kontinuitetu izložena online napadima, seksizmu i mizoginiji, od neistomišljenika i za vrijeme i nakon trajanja mandata. Ovaj događaj nas upozorava da je tanka granica između online i fizičkog napada, i da svi glasno, bez izuzetka, treba da se zabrinemo i zatražimo brze i efektne reakcije sistema kada jedna žena, političarka i nositeljka javne funkcije, postane meta online nasilja. Jer online nasilje i uvrede u digitalnom svijetu vode, nažalost, do fizičkog nasilja”, navela je Vujović u reagovanju.

Očekuje da će počinioci ovog, ali i svih ostalih djela koja ugrožavaju ljudska prava i slobode žena, biti izvedeni pred lice pravde.

“Ne postoje argumenti kojima se može opravdati nasilje. Moramo prihvatiti da izražavamo svoje stavove, neslaganja i debate, bez uvreda i nasilja. Ne moramo svi isto misliti, ali se moramo svi pristojno ponašati. Svakom javnom posleniku, koji je, u najboljoj vjeri radio za državu, moramo iskazati poštovanje. Možemo nastaviti da koračamo ka demokratskom i građanskom uvažavajućem društvu, tek onda kada razvijemo nultu toleranciju na nasilje”, saopštila je Vujović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.