Ministar Miljanić sa ambasadorom Preskerom: Stvaranje institucionalnog okvira neophodan uslov za efikasnu borbu protiv korupcije

0

Ambasador Republike Slovenije NJ. E. Gregor Presker saglasio se sa ministrom Zoranom Miljanićem da je stvaranje institucionalnog okvira neophodan uslov za efikasnu borbu protiv korupcije u Crnoj Gori.

Ministar Miljanić informisao je Preskera o antikorupcijskim mjerama koje će sprovesti Vlada Crne Gore, prevashodno kada je riječ, o Nacionalnoj strategiji i konstituisanju Nacionalnog savjeta za borbu protiv koruopcije.

“Strategija je prvi dokument takve vrste u Crnoj Gori, a u Savjet će pored predstavnika institucija izvršne vlasti činiti članova iz sudova, tužilaštava, relevantnih NVO, ali iz privrednih asocijacija”, rekao je Miljanić.
Presker je, izražavajući podršku Crnoj Gori na njenom putu ka EU, ocijenio da je dobro to što se program 43. Vlada bazira na ekonomskom razvoju i vladavini prava.
On je istakao sa je slovenački kapital veoma prisutan u Crnoj Gori i da se “u određenim primjerima suočava sa izazovima koji proizilaze iz zastoja u poglavljima 23 i 24.”

Zajednički je ocijenjeno da od efikasnosti antikorupcijskih mjera zavisi priliv stranih investicija, te da bi bilo veoma dobro da u narednom izvještaju Evropske komisije bude prepoznat napredak Crne Gore u afirmaciji vladavine prava i, posebno, u borbi protiv korupcije, navodi se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.